15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMai multe joburi pentru licenţiaţi

Mai multe joburi pentru licenţiaţi

Licenţiaţii încep să devină tot mai interesanţi pentru angajatori. Potrivit ultimei oferte de locuri de muncă înregistrate la AJOFM, firmele doljene solicită câteva zeci de persoane cu studii superioare.

 

Potrivit ultimei oferte întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, angajatorii au scos la concurs peste 800 de locuri de muncă. „Dintre acestea, peste 650 de locuri de muncă sunt pentru muncitori calificaţi şi 124, pentru muncitori necalificaţi“, a declarat Laura Nicolăescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Dolj. Ca şi în anii precedenţi, domeniile de activitate în care doljenii îşi pot găsi cel mai uşor locuri de muncă sunt confecţiile şi construcţiile. La acestea se adaugă domenii precum agricultura, prestări servicii, comerţ sau transport.

Oferte pentru arhitecţi, economişti şi ingineri

Comparativ cu ultima perioadă, se observă o uşoară creştere a numărului locurilor de muncă puse la dispoziţia persoanelor cu studii superioare.

În condiţiile în care numărul de locuri de muncă vacante pentru persoanele absolvente de studii superioare este foarte mic, săptămâna aceasta, numărul lor a ajuns la 23. „Au fost perioade când în oferta locurilor de muncă nu exitau solicitări pentru persoane cu studii superioare. Putem vorbi de o uşoară creştere a numărului de locuri de muncă vacante pentru acest segment“, a explicat Laura Nicolăescu, care a precizat că ultima ofertă de locuri de muncă de la AJOFM Dolj includea solicitări pentru meserii precum arhitect, economist şi inginer.

O problemă în ultimii ani

În anii trecuţi, lipsa locurilor de muncă vacante pentru absolvenţi de studii superioare a fost deseori subliniată de reprezentanţii AJOFM Dolj. „În general, numărul locurilor vacante puse la dispoziţia doljenilor absolvenţi de studii superioare este foarte mic. La noi, majoritatea firmelor sunt mici şi au nevoie de una-două persoane cu studii superioare, restul fiind angajaţi cu diverse calificări“, declara încă de la sfârşitul anului 2006 Daniela Neagoe, directoarea adjunctă a AJOFM Dolj.

Aceasta a precizat că oferta AJOFM Dolj pentru licenţiaţi este, în general mică, deoarece sunt cazuri în care agenţii economici nu informează agenţia cu privire la locurile de muncă vacante.

„Probabil că o parte din angajatorii care au locuri vacante nu le anunţă la noi. Conform legii, aceştia sunt obligaţi să le anunţe mai întâi la noi, însă nu o fac mereu“, a adaugat Daniela Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII