22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRecuperăm din banii primei înmatriculări

Recuperăm din banii primei înmatriculări

Procedura prin care persoanele care au achitat taxa auto vor putea recupera suma rezultată din diferenţa dintre cuantumul vechi al taxei şi cel nou, acceptat de Comisia Europeană (CE), va fi reglementată, probabil, în normele de aplicare a actului normativ prin care s-a stabilit noua formă a taxei. „Din punct de vedere administrativ, statul român nu va introduce nici un fel de norme suplimentare pentru a împiedica accesul cetăţenilor la recuperarea unei părţi din taxă, pentru că se discută despre diferenţa de taxă, nu despre întregul cuantum“, a declarat ieri şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocănea. El a precizat că această prevedere ar putea fi introdusă în normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă a guvernului privind noua formă a taxei auto.
Şeful DAE a precizat că persoanele care vor achiziţiona automobile până la data la care va intra în vigoare noua formă a taxei vor plăti taxa de primă înmatriculare în funcţie de vechea grilă de taxare, aflată în vigoare. „Atâta vreme cât reglementările sunt în vigoare, ele sunt respectate“, a spus Ciocănea.
Ministerul Finanţelor a făcut public, săptămâna trecută, proiectul de ordonanţă privind modificarea taxei auto şi l-a supus dezbaterii publice. Taxa se calculează în funcţie de gradul de poluare a maşinii (normele Euro), de capacitatea cilindrică şi de vechimea autovehiculului. Potrivit noii grile de taxare, valoarea taxei se va tripla la maşinile noi Euro 4, dar va fi de zece ori mai mică pentru maşinile Euro 1 cu o vechime de 14 -15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU