17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTinerii transmit mesaje antidrog

Tinerii transmit mesaje antidrog

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dolj a lansat cea de-a V-a ediţie a concursului naţional „Mesajul meu antidrog“, care are ca scop menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri şi reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar şi universitar. „Prin intermediul acestui concurs se urmăreşte dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, cu scopul de a adopta un stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, creşterea influenţei factorilor de protecţie la vârste mici pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri, şi sensibilizarea şi educarea populaţiei şcolare în scopul evitării consumului experimental/recreaţional de droguri şi trecerii de la acesta la cel regulat“, a explicat prof. Jeanina Stoica, de la biroul de presă al CPECA Dolj.

Tinerii pot participa cu materiale la secţiuni cum ar fi pagină web cu categoriile pagină de instituţie, pagină de prezentare a unui proiect, pagină de informare tip revistă, film scurt metraj, fotografie digitală, spot, arte vizuale şi eseu literar cu titlul „Familia, mereu alături de tine!“, creaţie muzicală şi proiecte ecologice cu tema „Suntem responsabili“.

Concursul are şi o secţiune specială de eseu literar pentru minoritatea romă. Înscrierile se fac în perioada 1 februarie-15 martie la sediul CPECA Dolj. În luna mai se va desfăşura la nivel judeţean jurizarea lucrărilor, câştigătorii locului I urmând să meargă la faza naţională a concursului. În acest an, motoul concursului este „Tu ce urme laşi în viaţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII