14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVâlcenii nu se înghesuie să muncească în străinătate

Vâlcenii nu se înghesuie să muncească în străinătate

Puţini vâlceni sunt interesaţi să muncească în agricultură, în ţările din Uniunea Europeană (UE). În urma preselecţiei care a avut loc la Craiova, 19 vâlceni şi-au găsit de lucru în agricultură, în Spania. „La preselecţia din Craiova au participat 50 de vâlceni. În urma interviurilor, au fost alese 19 persoane ca să muncească în Spania, în agricultură. Pe 25 septembrie va mai avea loc o preselecţie la Ploieşti, unde vor participa 150 de vâlceni, tot pentru Spania, în agricultură“, a declarat Iulian Răduică, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea.

Acesta susţine că în baza de date a AJOFM sunt aproximativ 150 de persoane care se află în căutarea unui loc de muncă în străinătate. „Nu se înghesuie lumea să meargă în străinătate. În anii trecuţi, au plecat foarte mulţi în afară. Poate de acum încolo să se înscrie mai multă lume“, a spus Iulian Răduică.

O persoană care doreşte să meargă să lucreze în Spania, în agricultură, la culesul fructelor câştigă într-o lună între 800 şi 1.100 de euro. Iulian Răduică precizează că în UE există o reţea prin care i se transmit toate locurile de muncă vacante din ţările UE. AJOFM Vâlcea face publice locurile de muncă şi face intermedierea între persoanele interesate şi firmele din străinătate.

„Suntem la început şi formăm reţeaua, iar persoanele pe care le avem în baza de date le înştiinţăm să se prezinte la interviu“, a spus şeful AJOFM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS