21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCaşcavalul de la UE, în mâna a 20 de persoane

Caşcavalul de la UE, în mâna a 20 de persoane

O mână de oameni din cinci judeţe va decide soarta a sute de milioane de euro venite din fonduri europene pentru regiunea Oltenia.

Guvernul a decis înfiinţarea organismului care va lua la puricat proiectele depuse, care cuprinde, pe lângă autorităţi publice, mai multe organizaţii neguvernamentale şi asociaţii. Comitetul Regional de Evaluare Strategică şi Corelare Oltenia este una dintre cele mai importante structuri care va decide ce proiecte vor primi pe viitor finanţare europeană.

Jumătate din cele 20 de instituţii care fac parte din Comitet aparţin administraţiei publice locale, cele cinci consilii judeţene şi municipiile reşedinţă de judeţ, cu două excepţii, iar celelalte mediului de afaceri, universitar sau cultelor.

Timp de un an conducerea va fi asigurată de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a fost propus în funcţie de membrii Comitetului. Printre reprezentanţii societăţii civile se regăsesc Universitatea din Craiova, Mitropolia Olteniei, reprezentată de Mitropolitul Teofan, Asociaţia Amicii Salvamont sau Asociaţia Femeilor Gorjene. În mod ciudat, judeţele Vâlcea şi Olt nu au fost reprezentate la nivel de municipiu de primarii din oraşul reşedinţă de judeţ, ci de edilii din două localităţi mai mici, Drăgăşani, respectiv Drăgăneşti-Olt.

Ion Prioteasa nu a putut explica acest lucru, rezumându-se să spună că propunerile s-au făcut de către preşedinţii CJ din respectivele judeţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS