20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFuncţionarii publici gorjeni se vor instrui pe bani europeni

Funcţionarii publici gorjeni se vor instrui pe bani europeni

Funcţionarii publici din cadrul Consiliului Judeţean Gorj se vor perfecţiona în domeniul informaticii în vederea obţinerii licenţei europene de operare pe computer. Cursurile de instruire se vor desfăşura în cadrul Proiectului „Euroadministraţie“, în valoare de peste 60.000 de euro, care va fi finanţat de Uniunea Europeană prin Programul PHARE, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Gorj fiind de 12%, adică peste 7.000 de euro. Consilierii judeţeni au aprobat ieri alocarea acestei sume de bani, urmând ca proiectul să primească finanţare din partea Uniunii Europene.
Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte instruirea funcţionarilor din cadrul Consiliului Judeţean Gorj în domeniul informaticii, precum şi achiziţionarea a zece calculatoare performante, a unui videoproiector şi a unui ecran pentru proiecţie.

Sistem electronic de management al documentelor

Consiliul Judeţean Gorj a mai aprobat ieri participarea la alt proiect, care vizează dotarea cu aparatură în vederea realizării unui sistem electronic de management al documentelor. Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 100.000 de euro, contribuţia Consiliului Judeţean Gorj fiind de peste 12.000 de euro. Reprezentanţii CJ spun că, prin punerea în practică a acestui sistem, se va reduce timpul de rezolvare a solicitărilor cetăţenilor. Proiectul este denumit „În slujba cetăţeanului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS