21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024

Scurte ştiri

Concert  Boney M
Vâlcea. Concertul pe care trupa Boney M îl va susţine în Râmnicu Vâlcea cu ocazia zilelor Imnului Naţional va costa 20.000 de euro, potrivit declaraţiilor primarului Mircia Gutău. Edilul a spus că a luat decizia de a încheia un contract cu această trupă deoarece Zilele Imnului şi ale Râmnicului deopotrivă trebuie să se adreseze tuturor categoriilor de persoane, chiar şi celor mai în vârstă. „Pentru cei tineri vor veni şi trupe actuale, astfel încât toată lumea să fie mulţumită“, a explicat Gutău. Manifestările prilejuite de sărbătorirea a 159 de ani de la intonarea pentru prima dată, în cadru organizat, a imnului naţional „Deşteaptă-te, române!“ vor aduce în acest an trei seri de concerte, începând de vineri 27 iulie până duminică 29 iulie, în care vor urca pe scena din Zăvoi Talisman, Proconsul, Spin, Andra, dar şi Viorica din Clejani şi Gipsy Star sau Cornelia Katanga.
Sergiu MIR

Anul şcolar va începe pe 17 septembrie
Vâlcea. Cursurile anului şcolar 2007 – 2008 vor începe luni, 17 septembrie 2007, şi se vor încheia vineri, 13 iunie 2008, însumând 35 de săptămâni de şcoală, respectiv 175 de zile lucrătoare. Primul semestru se va încheia duminică, 6 ianuarie 2008, fiind întrerupt de vacanţa de iarnă, care va începe sâmbătă, 22 decembrie 2007, şi se va încheia duminică, 6 ianuarie. De asemenea, în primul semestru, în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2007, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor avea vacanţă, iar în intervalul 2 – 10 februarie 2008 este programată vacanţa intersemestrială. Cursurile semestrului al II-lea vor începe luni, 11 februarie 2007, şi vor dura până vineri, 13 iunie 2008. Din 26 aprilie şi până pe 4 mai 2008, elevii vor fi în vacanţa de primăvară. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 14 iunie, şi se va termina duminică, 14 septembrie 2008. Pentru clasele a VIII-a, ultima zi de cursuri va fi vineri, 6 iunie 2008, iar durata cursurilor este de 34 de săptămâni, respectiv 170 de zile.
 Iuliana ROŞCA

Accident pe zebră la Drăgăneşti-Olt
OLT.  O femeie din oraşul Drăgăneşti-Olt a fost lovită de maşină în timp ce traversa strada pe zebră. Incidentul rutier a avut loc duminică seară, în jurul orei 23.00. Ioana D., de 37 de ani, a fost accidentată de un autoturism Dacia 1310, la volanul căruia se afla Marius P., de 28 de ani, din localitate. În urma impactului, femeia a fost rănită, fiind transportată la Spitalul Judeţean pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto este cercetat de poliţie şi s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Dana MIHĂILĂ

Cantinele de la Alro, Altur şi Elcomex, verificate
OLT. Cantinele societăţilor Alro, Altur şi Elcomex (Spitalul Judeţean) au fost verificate de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Olt. Controalele au vizat condiţiile de depozitare a alimentelor, încadrarea acestora în termenul de valabilitate şi condiţiile igienico-sanitare. „Inspectorii au verificat cantinele de la două societăţi din Slatina şi cantina de la Spitalul Judeţean. În timpul controlului nu au fost constatate nereguli“, a spus şeful OJPC, Marcel Popescu.
S-a verificat dacă unităţile respectă condiţiile de depozitare a alimentelor şi dacă acestea sunt depozitate separat pe categorii de produse (carne, preparate din carne, lactate, ouă). În timpul controlului s-a mai constatat că şi legumele, conservele sau condimentele sunt depozitate în spaţii separate. La verificări au participat şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Maria PĂUN
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS