18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Mană cerească

Ca şi în anii precedenţi, Zilele Imnului se vor desfăşura în perioada 27 – 29 iulie şi vor consta în manifestări care să marcheze data la care imnul naţional „Deşteaptă-te, române!“ a fost intonat pentru prima dată în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Locurile scoase la închiriat de primărie sunt o adevărată mană cerească pentru agenţii economici care doresc să îşi suplimenteze veniturile substanţial în numai trei zile. Ca şi anul trecut, municipalitatea a decis ca întreg Splaiul Independenţei să fie închis circulaţiei pentru cele trei zile, spaţiile din zonă urmând a fi repartizate comercianţilor doritori. „Pentru acest an am pus la dispoziţie 118 locuri pentru firme. Vă pot spune că în primele două zile, după ce am postat anunţul de închiriere, mai bine de 65% din spaţiile puse la dispoziţiei au fost ocupate, aşa că nu ne facem griji că vor rămâne locuri libere“, afirmă Mircia Gutău, primarul din Râmnic. Administraţia publică locală a municipiului a demarcat pe Splaiul Independenţei 30 de locuri pentru comercializare de jucării, popcorn, porumb şi dulciuri, 19 spaţii pentru cei care vând obiecte de artizanat, alte opt locuri pentru comercializarea produselor de panificaţie şi 38 de spaţii destinate teraselor. De asemenea, cei mici se vor putea juca în trei amplasamente special destinate acestora. Primarul Gutău spune că spaţiile pentru terase au fost epuizate primele. „Sunt sigur că se vor strânge sume destul de mari din închirieri. Noi preconizăm că vom ajunge la 200.000 de lei“, a spus Mircia Gutău.

 

Trei zile de concerte

 

Primarul promite că în acest an, în cele trei zile de sărbătoare, râmnicenii vor avea parte de nume mari ce vor concerta în oraş. „Nu avem încă o listă completă cu artiştii care vor veni. Vă pot spune însă că la Vâlcea vor cânta Andra, Proconsul, Ştefan Bănică Jr. şi alţii“, a spus edilul- şef. Se pare că programul celor trei seri va fi structurat pe genuri muzicale.

Dacă în prima seară, pe scenă vor urca artişti ce vor interpreta muzică populară, sâmbătă registrul se schimbă cu muzică lăutărească. Duminică, 29 iulie, va fi cea mai interesantă zi, când la Râmnic muzica uşoară va fi la ea acasă. Primarul spune că majoritatea costurilor pentru manifestările de Ziua Imnului vor fi acoperite din banii ce vor veni din chiriile încasate pentru spaţiile de pe Independenţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU