9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord vrea Daewoo Craiova pentru a face faţă cererii în Europa

Ford vrea Daewoo Craiova pentru a face faţă cererii în Europa

Ford vrea să cumpere uzina Daewoo Craiova pentru a-şi extinde capacitatea de producţie, astfel încât să facă faţă cererii crescânde din Europa, a spus luni, pentru revista Automotive News, John Fleming, preşedinte al Ford of Europe. Fleming a menţionat că Ford face tot mai greu faţă cererii din Europa şi are nevoie cât mai rapid de o capacitate suplimentară de producţie.
Ford a produs anul trecut 1,8 milioane de vehicule pe continent, cu 10% peste capacitatea fabricilor sale. Acest lucru nu mai poate continua mult timp, a spus Fleming, care a adăugat că Ford are nevoie urgentă de o capacitate suplimentară de 150.000 de unităţi pe an, care va fi extinsă la 200.000 de maşini anual, informează The Money Channel. Compania americană estimează că în acest an va vinde două milioane de automobile pe Bătrânul Continent.
Ford Motor Company este al treilea producător auto mondial ca vânzări, după Toyota şi General Motors. La nivel de grup, Ford a construit, anul trecut, peste 6,6 milioane de automobile şi avea 280.000 de angajaţi în peste 100 de unităţi de producţie. Cea mai mare fabrică Ford din Europa se află în Germania, lângă Koln, şi produce peste un milion de automobile anual. În Europa de Est, Ford are o singură fabrică, în Rusia, unde produce anual peste 60.000 de maşini din modelul Focus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU