16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTitlurile ALTUR Slatina, umflate cu 21,63%

Titlurile ALTUR Slatina, umflate cu 21,63%

Valoarea tranzacţiilor de săptămâna trecută a fost de trei ori mai mare faţă de intervalul precedent. Cea mai mare parte a sumei a provenit din tranzacţiile Kandia-Excelent. Altur Slatina a crescut cu 21,63%.

Valoarea titlurilor tranzacţionate săptămâna trecută la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost triplă faţă de săptămâna precedentă, aceasta atingând 491,4 milioane de lei. Două treimi din aceasta a fost înregistrată pe piaţa deal prin vânzarea a 93,31% din totalul acţiunilor Kandia-Excelent. Fără această tranzacţie, valoarea schimburilor ar fi fost la fel de redusă ca în săptămâna precedentă. Indicii pieţei au înregistrat scăderi minore, pe fondul unor pieţe internaţionale în cădere liberă. ROTX a fost mai afectat, blue-chip-urile bursei înregistrând scăderi mai însemnate.

Investitorii aşteaptă listarea Erste Bank

Chiar dacă, în debutul săptămânii trecute, BET-FI a bifat noi maxime istorice, conjunctura internaţională nefavorabilă pe acţiuni a determinat mici corecţii şi pe piaţa de la Bucureşti. În piaţa noastră doar s-a simţit o lipsă a interesului pentru cumpărare, iar cei cu pachete consistente la SIF-uri nu s-au grăbit să le arunce pe piaţă ştiind că pe aceşti emitenţi ar putea urma vremuri bune dacă, în condiţiile listării Erste la Bucureşti, s-ar putea discuta şi eventuale conversii de acţiuni BCR-Erste.  „Dacă această situaţie ar avea loc şi s-ar converti într-un raport o acţiune Erste la şase acţiuni BCR, aşa cum a fost în cazul salariaţilor băncii, atunci SIF-urile ar avea un discont real faţă de cotaţia actuală de 65-70%“, a declarat Nicu Manda, broker la Intercapital Invest Craiova. Majoritatea blue-chip-urilor au scăzut, atât sectorul bancar, cât şi cel petrolier afectând indicii pieţei. În schimb, acţiunile cu lichiditate redusă de la categoria a doua au început să urce.
Cea mai importantă tranzacţie a fost cea prin care s-a transferat 93,31% din totalul acţiunilor Kandia-Excelent, la 2,9 lei/acţiune, în favoarea unei companii din grupul Cadbury Schweppes. Veşti bune au apărut de la Altur Slatina (ALT), cu o apreciere de 21,63%. Emitentul a propus o majorare de capital cu aport în numerar, acţionarii putând să subscrie 11 acţiuni la fiecare zece deţinute, pentru 0,11 lei/acţiune. Pentru săptămâna aceasta, dacă pieţele internaţionale nu vor reveni pe plus, ne aşteptăm la corecţii negative şi la BVB.
Material realizat în colaborare cu Intercapital Invest Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS