16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriELECTROPUTERE vrea profit

ELECTROPUTERE vrea profit

Conducerea companiei craiovene se bazează pe numărul mare de contracte din acest an, de peste 2.000 de miliarde de lei vechi, dar şi pe reducerea cheltuielilor fixe repartizabile pe unitatea de produs.

ELECTROPUTERE Craiova estimează pentru acest an un profit brut de cinci milioane de lei, în condiţiile în care anul trecut societatea a înregistrat pierderi de 50,7 milioane de lei. Acţionarii societăţii craiovene au aprobat recent rezultatele financiare pe 2006, ca şi obiectivele pentru acest an.
Conducerea companiei estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 26,7% faţă de 2006, când valoarea acesteia a fost de 156,54 milioane de lei. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a aprobat totodată şi planul de investiţii pentru anul în curs – care se ridică la 1,4 milioane de lei.
Pentru o comparaţie, trebuie spus că pierderile ELECTROPUTERE Craiova au crescut anul trecut cu 48,83% faţă de 2005, până la 50,74 milioane de lei. Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut şi ea cu 11,7%, până la 46,5 milioane de euro. Reprezentanţii societăţii spun că ELECTROPUTERE se bazează în acest an pe un număr mare de contracte şi de aceea s-a prognozat că firma va ieşi pe profit.
„Profitul estimat în 2007 s-a făcut în ideea creşterii cifrei de afaceri şi a reducerii cheltuielilor fixe. În prezent, avem un volum mare de contracte, în valoare de peste 2.000 de miliarde de lei vechi, însă să vedem dacă închidem anul în actuala structură a acţionariatului“, a declarat Cornel Nica, director economic al unităţii.

Previziuni infirmate

Rămâne de văzut dacă previziunile se vor adeveri, mai ales având în vedere că anul trecut ele au fost infirmate. „Anul trecut am avut contracte în valoare de 1.500 de miliarde de lei vechi, deşi estimaserăm la fel ca în 2007. A ieşit pe dos. În ceea ce priveşte cheltuielile fixe, ele vor scădea dacă se distribuie pe un număr mai mare de produse“, a mai explicat directorul Nica. Societatea craioveană este în prezent în plin proces de privatizare, cinci firme depunând oferte în acest sens. Dacă pachetul majoritar de 62,8% din acţiunile societăţii nu va fi achiziţionat de un investitor privat, ELECTROPUTERE va fi lichidată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS