14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a dat liber la motorina subventionata

S-a dat liber la motorina subventionata

Incepând de saptamâna aceasta, producatorii agricoli pot achizitiona motorina necesara infiintarii culturilor achitând un pret cu un leu/litru mai mic decât cel afisat.


Potrivit HG nr. 214/2007, guvernul a hotarât sa acorde si anul acesta sprijin financiar pentru achizitionarea de motorina necesara pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor specifice campaniei de primavara. „Suma subventionata prin acest act normativ este de un leu pentru fiecare litru de motorina necesar lucrarilor de infiintare a culturilor agricole in primavara anului 2007“, a declarat Cornel Popa, directorul executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Regionala (DADR) Dolj. Pentru obtinerea sprijinului financiar, producatorii agricoli trebuie sa depuna cererile la primaria in a carei raza teritoriala se afla terenul agricol in exploatare.


1 mai, data-limita de depunere a solicitarilor


O data aprobate de primarie, cererile se depun la DADR Dolj. „DADR Dolj analizeaza cererile, le aproba si elibereaza adeverinte pentru cantitatile de motorina aprobate. Reprezentantii ministerului s-au pus de acord cu una din companiile de distributie a motorinei, astfel ca de luni am inceput sa eliberam adeverintele“, a declarat Valentin Bulumaci, directorul executiv adjunct al DADR Dolj. Potrivit HG nr. 214/2007, cererile pentru eliberarea adeverintelor se depun la DADR Dolj atât personal de beneficiari, cât si prin reprezentantii in teritoriu ai DADR, respectiv prin prestatorii de servicii care detin tractoare, masini si utilaje agricole si/sau autovehicule specializate pentru transport combustibil, imputerniciti ai primariei. Data-limita de depunere a cererilor pentru acordarea sprijinului financiar este 1 mai 2007 inclusiv, iar cea de eliberare a adeverintelor este de 15 mai inclusiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS