34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGreva spontana la Imprimeria „Oltenia“

Greva spontana la Imprimeria „Oltenia“

Salariatii Imprimeriei „Oltenia“ Craiova au intrat ieri-dimineata in greva, in semn de protest fata de reducerile salariale din ultima luna. Liderul sindical Nicolae Grigorie spune ca oamenii au refuzat sa semneze statele de plata când s-au trezit ca li s-a retinut 45% din drepturile salariale.


„Vrem sa avem de lucru si sa fim platiti. Ni s-a retinut 45% din salariile de pe luna februarie si oamenii refuza sa semneze statele de plata. Conducerea nu se preocupa sa faca rost de comenzi. Din aceasta cauza, peste 80% din angajati au salariul minim de incadrare de 440 de lei, desi unii dintre ei au 30 de ani vechime in domeniu“, a afirmat Grigorie.


Protestatarii au cerut conducerii sa semneze un protocol prin care se obliga sa asigure contracte mai multe pentru societate si salariile integrale pe luna februarie. Dupa o zi de negocieri, grevistii nu au obtinut mare lucru. „Nu au vrut sa semneze protocolul propus. Singurul lucru obtinut a fost diminuarea salariilor cu 25%, in loc de 45%“, a mai spus Nicolae Grigorie.


Seful de productie, Octavian Copacescu, a declarat ca tarifele mari practicate de imprimerie determina clientii sa aleaga tipografii private, care percep preturi mai mici. In plus, unitatea nu mai poate suporta economic sporurile salariale ale angajatilor. „Totul pleaca de la salariile marite la nivel national. La noi se pastreaza vechile metehne, cu sporuri de fidelitate si de vechime. Cel mai prost platit salariat ajunge sa câstige, cu tot cu sporuri, circa 800 de lei. Chiar daca am scadea pretul la carte, in unitatea de timp tot atât am realiza“, a spus Copacescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS