23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSpitalul de Urgenta refuza sa semneze contractul cu CAS Dolj

Spitalul de Urgenta refuza sa semneze contractul cu CAS Dolj

Desi bugetul alocat pentru 2007 este cu 13% mai mare decât in 2006, conducerea Spitalului de Urgenta este nemultumita de finantare si va apela la CNAS pentru a primi bani mai multi.


Spitalul Judetean de Urgenta Craiova este singurul furnizor de servicii medicale din judetul Dolj care nu a semnat pâna acum contractul de finantare pe 2007 cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru serviciile spitalicesti si o parte din serviciile din policlinica (ecografie si recuperare medicala). Cel mai mare spital din Oltenia este nemultumit ca fondurile alocate de CAS nu ii ajung ca sa acopere cresterile salariale din acest an si sa efectueze servicii medicale de recuperare medicala in ambulatoriu. „Exista un singur capitol la care nu am reusit sa ajungem la un acord cu Casa de Asigurari de Sanatate. Este vorba de cabinetul de balneofizioterapie din policlinica, pentru care nu ni se platesc serviciile decât pâna la un anumit plafon si nu ni se platesc deloc procedurile, ci doar consultatiile. Asta in conditiile in care cabinetul respectiv are adresabilitate foarte mare. Anul trecut, de exemplu, am realizat aproape dublu, iar CAS nu ne-a platit nici pâna acum serviciile realizate peste plafon“, a declarat dr. Cristina Calangiu, managerul Spitalului de Urgenta Craiova.


Spitalului i s-a oferit 13,2% din suma alocata tuturor furnizorilor


CAS Dolj sustine ca nu poate sa ofere Spitalului de Urgenta mai multi bani pentru ca nu-i permite legea. „Fila de buget primita in anul 2007 pentru capitolul recuperare medicala este de 630.000 de lei, cu 65,8% mai mare decât anul trecut. Numarul furnizorilor care au solicitat sa intre in relatii contractuale in 2007 cu CAS Dolj este de 17, fata de 15 anul trecut. Fila aferenta acestui subdomeniu se repartizeaza in totalitate furnizorilor care au fost admisi sa desfasoare activitate in sistemul asigurarilor de sanatate. Suma pentru care se incheie contract cu fiecare furnizor se calculeaza conform normelor de aplicare a contractului-cadru pe 2007, in functie de programul de lucru, respectiv numarul de ore contractate de medicii cu aceasta specialitate“, a explicat ec. Aura Gabriela Militaru, presedinte-director general al CAS Dolj.


Suma refuzata de Spitalul de Urgenta pentru serviciile de recuperare medicala din policlinica a fost de 82.939 de lei, aceasta reprezentând 13,2% din suma totala alocata pentru toti cei 17 furnizori.


Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a facut demersuri la comisia de arbitraj de la Bucuresti pentru rezolvarea acestei probleme, urmând ca in cursul zilei de marti sa fie discutata la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.


Bugetul pe DRG


Daca in urma negocierilor de la Bucuresti nu vor interveni modificari, Spitalul de Urgenta va primi 60,8 milioane de lei pe DRG (sistemul grupelor de diagnostic, in care finantarea se realizeaza pe caz rezolvat), cu 13% mai mult decât in 2006, din care 4,2 milioane de lei doar pentru serviciile de balneofizioterapie din spital (cu 1,5 milioane de lei mai mult decât anul trecut).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS