22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimarul din Petrosani, cercetat

Primarul din Petrosani, cercetat

Primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, dar si secretarul primariei, Adrian Negoe, au intrat in atentia procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Alba Iulia, dupa ce pe numele lor au fost facute mai multe plângeri din cauza unor ilegalitati descoperite de organele de control.


Procurorii DNA au demarat cercetarile impotriva celor doi pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu in forma calificata. Seful Serviciului Anticoruptie, procuror sef Liana Boer, a declarat ca impotriva primarului din Petrosani si a secretarului primariei a fost inregistrat dosarul penal nr.10/P/2007, iar acum sunt efectuate procedurile premergatoare cercetarilor pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor statului, respectiv abuz in serviciu in forma calificata.


Procurorii DNA verifica modul in care s-a facut avansarea unor functionari publici, descoperit de inspectorii Curtii de Conturi, verifica si contractul de atribuire al parcarilor din Petrosani unei firme private, precum si situatia inregistrata la Serviciul de Asistenta Sociala, unde mai multi functionari sunt acuzati ca ar fi adus un prejudiciu bugetului local de aproape 450.000 de lei.


Primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, se considera nevinovat si sustine ca nu poate fi facut raspunzator de nici unul dintre aceste aspecte cercetate de procurorii DNA si, in plus, afirma ca inca nu stie nimic despre faptul ca este cercetat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS