22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFacilitati pentru cumparatorul Daewoo România

Facilitati pentru cumparatorul Daewoo România

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, in cadrul unei intrevederi cu reprezentantii Ford, ca guvernul doreste privatizarea cât mai rapida a SC Daewoo Automobile România SA si este dispus, in acest scop, sa acorde potentialului investitor facilitati conform normelor europene.


„Dorim sa privatizam cât mai rapid aceasta societate si va asiguram ca procesul va fi transparent si corect, in conditiile legii“, a spus primul-ministru. Calin Popescu Tariceanu a precizat ca a solicitat Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizarii in Industrie sa pregateasca din timp un plan de actiune, astfel incât procesul de privatizare sa se deruleze cât mai rapid, dupa semnarea contractului cu partea sud-coreeana.


Reprezentantii constructorului american de automobile si-au afirmat interesul de a participa la procesul de privatizare al SC Daewoo Automobile România SA si au precizat ca sunt interesati sa fie respectat calendarul de privatizare. Potrivit ziarului britanic The Times, concernul Ford vrea sa isi deschida un centru de productie in Europa de Est printr-o oferta de achizitionare a fabricii Daewoo Craiova. Cotidianul englez mai spune ca, pentru cumpararea fabricii, Ford va concura cu un alt mare producator din Statele Unite, General Motors. Analistii pietei auto, citati de cotidianul britanic, spun ca Ford si General Motors inregistreaza in prezent vânzari foarte putine. Ei doresc o impulsionare a productiei prin mutarea liniilor de asamblare in fostele tari sovietice, unde forta de munca este mult mai ieftina. La sfârsitul lunii august, statul român a rascumparat cele 51 de procente detinute la fabrica din Craiova de catre Daewoo. Ministrul economiei, Codrut Seres, a declarat ca tranzactia va fi finalizata pâna la 15 – 20 octombrie si ca, in termen de doua luni de la aceasta data, va incepe procedura de privatizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS