17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBani pentru proiectele SAPARD restante

Bani pentru proiectele SAPARD restante

Proiectele de investitii conforme depuse in cadrul programului SAPARD pâna la 31 iulie 2006, pentru masurile private cuprinse in program, vor beneficia de cofinantare publica in suma de 1.350 de milioane RON. Suma, aprobata miercuri printr-o ordonanta de guvern, va fi alocata in scopul angajarii finantarii acestor proiecte, in aceleasi conditii in care au fost finantate in cadrul programului SAPARD. Nu vor fi modificate procedurile, masurile si submasurile sau conditiile de acordare.


Plata pentru contractarea proiectelor de investitii selectate se va face in perioada 2007 – 2008. Proiectele vor beneficia de urmatoarele facilitati: acordarea cofinantarii pâna la 950 de milioane RON si de credite bancare pentru stimularea investitiilor in agricultura beneficiarilor de scrisori de confort bancare emise pâna la 31 iulie 2006, in limita sumei de 300 de milioane RON, precum si de preluarea riscului de catre fondul de garantare in limita a 100 de milioane RON. Facilitatile se vor acorda pentru imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole: carne (numai abatoare noi si modernizari), legume, fructe si cartofi, vin, cereale, lapte si produse lactate; pentru investitii in exploatatiile agricole: culturi de câmp, horticultura, viticultura, pomicultura, sere, ferme de vaci de lapte/bivolite, crestere si ingrasare de taurine, ferme de oi/capre, ingrasatorii de berbecuti, ferme de porci si ferme de pasari.


De asemenea, bani se vor acorda si pentru dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative: alte activitati de turism in spatiul rural, activitati mestesugaresti, acvacultura, alte activitati, precum sericicultura, apicultura, cultivarea si procesarea ciupercilor, procesarea fructelor de padure si de arbusti fructiferi si a plantelor medicinale si aromatice, melci si broaste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS