25.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComisia de licitatie, inlocuita si pasibila de sanctiuni

Comisia de licitatie, inlocuita si pasibila de sanctiuni

Comisia din cadrul Primariei Târgu Jiu care s-a ocupat de licitatia de vânzare a terenului in suprafata de 15.000 mp situat pe Aleea Digului va fi schimbata. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a decis ieri, dupa venirea din concediu, sa-i inlocuiasca pe toti membrii comisiei impreuna cu presedintele acesteia, viceprimarul Gabriel Sanda, pentru ca licitatia de saptamâna trecuta s-a amânat din cauza ca acestia nu s-au reunit. Primarul se gândeste sa-i si sanctioneze pe cei care s-au ocupat de licitatie: „Voi propune Comisiei de etica si disciplina sanctiuni pentru membrii comisiei, care pot sa mearga de la avertismente pâna la penalizari. Voi cerceta sa vad ce s-a intâmplat si de ce patru membri ai comisiei nu s-au prezentat la licitatie“. Mai mult decât atât, primarul Florin Cârciumaru a spus ca totii membrii comisiei nu se vor mai ocupa de o alta licitatie pâna la sfârsitul anului.


Licitatie cu scandal


Licitatia pentru vânzarea terenului s-a amânat cu o saptamâna pentru ca mai mult de jumatate dintre membrii comisiei nu s-au prezentat, in conditiile in care investitorii au venit pregatiti sa liciteze pentru cumpararea acestuia. Numai ca nu a avut cine sa il vânda. Chiar un investitor austriac a venit sa participe la vânzarea terenului. Licitatia a fost precedata de un scandal, una dintre firme acuzând societatea cu capital strain ca s-a inscris dupa ora stabilita in anunt. „Investitorul austriac a venit la ora 17.00 si termenul-limita era ora 16.00. Este greseala firmei respective. Voi verifica sa vad ce s-a intâmplat. Este clar ca societatea din Târgu Jiu nu poate realiza investitia, pentru ca nu are puterea financiara“, a spus primarul Florin Cârciumaru.


Terenul are ca destinatie construirea de spatii comerciale. Investitorul austriac a spus ca vrea sa faca un complex comercial de tip mall.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS