23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriKIA Sorento 2006, in curând la Craiova

KIA Sorento 2006, in curând la Craiova

Constructorul KIA a adus imbunatatiri modelului Sorento, care poate fi achizitionat la preturi sub 30.000 de euro. Masina se bucura de un mare succes pe piata europeana, devansând marci celebre din clasa sa, precum Honda, Toyota si Nissan.


Dealerul KIA, OZ Maraton, va lansa in curând la Craiova modelul Sorento 2006, o versiune imbunatatita care poate fi achizitionata la preturi sub 30.000 de euro. KIA aduce noutati atât pentru versiunile diesel, cât si pentru cele pe benzina, modelul Sorento fiind disponibil pentru România la trei niveluri de echipare: Classic, Confort si Dynamic.


„Piata europeana a SUV-urilor este extrem de competitiva. Popularitatea in Europa a modelului 4X4 de dimensiuni mari a crescut si mai mult dupa introducerea, in cursul anului 2004, a versiunii diesel, echipata cu transmisie automata cu cinci trepte. Numai in Europa, vânzarile au depasit 110.000 de unitati. Prin introducerea modelului imbunatatit KIA Sorento 2006, compania isi propune sa vânda in acest an, la nivel mondial, 145.000 de unitati din noul model si câte 200.000 de unitati in 2007 si 2008“, a afirmat Jean-Charles Lievens, vicepresedinte executiv al KIA Motors Europe.


Noile bare de fata si spate adauga 20 mm la lungimea totala a vehiculului, iar noile faruri, lampile din spate si pasajele de roti confera acestui model de 4,6 metri lungime o noua imagine. KIA Sorento ofera clientilor posibilitatea de a alege intre doua motoare foarte puternice, dotate cu Euro 4. Motorul diesel, de 2,5 litri si 170 CP, atinge 100 km/h in doar 12 secunde pentru modelul cu transmisie manuala standard cu cinci trepte de viteze. Consumul mediu combinat este de 7,9 litri de combustibil la 100 de kilometri. Pentru clientii care prefera motoarele pe benzina, Sorento este acum disponibil cu un nou motor de 3,3 litri V6 care are 241 CP si atinge 100 km/h in 9,2 secunde, cu transmisia automata standard si cinci trepte de viteze. Consumul mediu este de 8,6 litri de benzina la 100 de kilometri. Versiunea standard pe motorina costa intre 26.246 de euro si 27.098 de euro, iar cea pe benzina, 24.796 – 28.156 de euro.


Confort interior si siguranta


KIA Sorento dispune de un sistem de suspensii independente, care asigura o buna stabilitate pe teren accidentat, reusind sa amortizeze efectul celor mai incomode denivelari. Dotare standard pentru toate versiunile, sistemul de tractiune integrala permanenta cu comanda electronica distribuie automat puterea motorului intre rotile din fata si spate. Toate modelele sunt dotate cu diferential cu alunecare limitata.


La interior, KIA Sorento 2006 are capitonaj gri sau bej si ornamente din imitatie de furnir, dispunând de toate dotarile specifice unei limuzine. Clientii pot opta si pentru capitonaje maro sau negre si tapiterie textila in culorile bej, gri sau negru. Consola centrala adaposteste sistemul de aer conditionat cu controlul climatizarii pe doua zone, computerul de bord si sistemul audio cu CD player si compatibilitate MP3 – in functie de model. Majoritatea modelelor dispun de sistem audio cu patru difuzoare (câte unul in fiecare usa) si de difuzoare de inalte, montate pe partea interioara a suporturilor oglinzilor retrovizoare laterale. In partea din spate, spatiul pentru picioare a fost extins prin remodelarea spatarelor scaunelor din fata. Toate modelele dispun de plasa de portbagaj retractabila, doua compartimente de stocare in panourile laterale din spate, si de geam rabatabil pentru partea din spate, care poate fi deschis independent de hayon.


In 2005, KIA Sorento a fost desemnata de publicul ceh drept cea mai buna masina de teren cu pretul sub 30.000 de euro. De asemenea, in Marea Britanie modelul s-a bucurat de un real succes la clasa sa, in ceea ce priveste gradul de satisfactie a clientilor devansând marci celebre precum Honda, Toyota si Nissan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS