9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFiscul il lasa pe Samir fara pantaloni

Fiscul il lasa pe Samir fara pantaloni

Confectii sechestrate de la firmele lui Samir Sprinceana sunt scoase la licitatie de finantistii doljeni. Oferta cuprinde blugi, fuste, costume, pantaloni, maiouri de dama si bermude din in.


Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj va scoate in aceasta luna la licitatie o parte din bunurile sechestrate de la SC KIRA FASHION SRL, societatea patronata de controversatul om de afaceri craiovean Samir Sprinceana, acuzat de obtinerea unor rambursari ilegale de TVA in valoare de peste 600 de miliarde de lei. Bunurile cu pricina sunt, de fapt, stocul de confectii confiscat de la fabrica de inspectorii fiscali. Acesta cuprinde sute de perechi de blugi si fuste din acelasi material, camasi, bluze si maiouri de dama, costume, pantaloni si bermude din in.


Valoarea de pornire a licitatiei pentru lichidarea stocului este de aproximativ 315 milioane de lei vechi. Pretul include si TVA. Administratia Finantelor Publice Comunala (AFPC) nr. 1 Craiova ii invita pe toti cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri sa si le revendice inainte de 10 august, când va avea loc licitatia. Eventualii clienti pentru bunurile scoase la mezat trebuie sa depuna la sediul administratiei financiare un dosar cu datele de identificare ale firmei sau ale persoanei fizice, precum si dovada achitarii taxei de participare, in valoare de 10% din pretul de pornire al licitatiei.


„O sa ajungem sa vindem izmene!“


Silviu Dumitru, directorul executiv al DGFP Dolj, este nemultumit ca fiscul trebuie sa astepte procedurile greoaie de faliment la firma lui Samir Sprinceana pentru a-si recupera creantele uriase si ca este nevoit sa se multumeasca doar valorificarea maruntisurilor sechestrate. „Le-am spus colegilor ca o sa ajungem sa vindem izmene! Nu avem ce face, trebuie sa ne inscriem la masa credala si sa asteptam procedura de faliment. Avem de recuperat de la grupul firmelor lui Samir Sprinceana creante in valoare de 600 de miliarde de lei. Stocul de haine l-am sechestrat atunci când am pus sechestru asiguratoriu pe cladire si masini“, a precizat Silviu Dumitru. Intrebat de ce fiscul nu vinde bunurile la pretul din magazin, directorul DGFP Dolj a spus: „Noi nu suntem societate comerciala, sa le vindem la pretul de piata. Un evaluator a stabilit pretul de la care va porni licitatia“. In 2005, fiscul doljean a incercat fara succes sa vânda unele bunuri sechestrate de la firmele lui Samir Sprinceana. Este vorba despre o linie tehnologica de fabricare a blugilor, care a fost evaluata la 45,8 miliarde de lei vechi. Dupa declansarea falimentului insa, sechestrele au fost suspendate automat, iar finantistii trebuie sa astepte o serie de proceduri pentru a-si putea recupera creantele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS