18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroputere isi completeaza conducerea

Electroputere isi completeaza conducerea

Electroputere Craiova a ramas fara unul dintre cei cinci membri ai Consiliului de Administratie (CA), dupa ce Andreea Roberta Popa si-a dat demisia din cauza problemelor de sanatate. Aceasta fusese aleasa membru al CA pe 8 mai, ca urmare a demisiei unuia dintre membrii consiliului.


Conducerea societatii a informat ieri Bursa de Valori Bucuresti despre situatia creata si a anuntat ca pe 23 august actionarii sunt chemati sa se intruneasca pentru a vota completarea componentei CA. Potrivit statutului companiei, Consiliul de Administratie este compus din cinci membri din care trei sunt reprezentanti ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, ceilalti doi, Gheorghe Busu si Elena Miu, fiind reprezentanti ai micilor actionari. AVAS este actionarul majoritar al Electroputere Craiova si controleaza 62,47% din capital. Broadhurst si Lidsell detin impreuna 5,58%, restul sunt actionari nesemnificativi. Electroputere Craiova este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Directorul Electroputere, Cornel Mondea, a declarat ca momentan nici o persoana nu si-a depus candidatura pentru postul lasat liber. „Doamna care a demisionat era de la AVAS si din câte am inteles a plecat si de acolo“, a precizat acesta.


Evaluare finalizata peste o saptamâna


In timp ce conducerea fabricii incearca sa completeze Consiliul de Administratie, firma desemnata prin licitatie sa evalueze activele fabricii s-a apucat de treaba. „Pâna la sfârsitul acestei luni se va termina evaluarea. Noi le-am cerut celor de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului sa nu ia nici o decizie legata de impartirea pe module a fabricii pâna când guvernul nu emite o ordonanta prin care sa se stabilesca strategia de privatizare. Pâna la urma trebuie luata si o decizie politica, pentru ca orasul nu poate inghiti 3.000 de angajati, cât are in prezent Electroputere“, a declarat Mondea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS