14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriKenguru, o masina creata pentru persoanele cu handicap fizic

Kenguru, o masina creata pentru persoanele cu handicap fizic

Persoanele cu handicap fizic, de diverse tipuri, sunt lipsite, de cele mai multe ori, de posibilitatea de a conduce masina preferata. Acest lucru se intâmpla pentru ca fabricantii de autovehicule nu creeaza masini cu un design special pentru ele, la scara larga. Cu toate acestea, unii oameni cu handicap locomotor au reusit sa se adapteze la masinile obisnuite. Altii au asteptat insa aparitia noului Kenguru, creat de constructorii unguri.


Potrivit site-ului Casanovacars.com, Kenguru este un automobil electric, de dimensiuni mici, care nu are scaune, ci numai un spatiu liber in care poate fi pus un scaun cu rotile. Persoanele care se incumeta sa foloseasca aceasta inventie pot intra in masina prin partea din spate, fixând apoi scaunul cu rotile in câteva suporturi de pe podea, proiectate special in acest scop. Controlul automobilului se face cu ajutorului unui joystick.


Fiind un automobil electric, alimentat cu baterii, Kenguru are o autonomie de numai 60 de kilometri, iar viteza maxima este de 40 de kilometri pe ora. Pretul unui astfel de automobil se ridica la aproximativ 12.500 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS