13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri„Marul discordiei“: Apple Computer câstiga procesul cu The Beatles

„Marul discordiei“: Apple Computer câstiga procesul cu The Beatles

Apple Computer nu se face vinovata de incalcarea acordului incheiat cu Apple Corps – casa de productie detinuta de legendara trupa The Beatles.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, aceasta hotarâre a fost luata luni de un judecator al Curtii Supreme din Londra.


Apple Corps, care in prezent se afla in proprietatea lui Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono si a mostenitorilor lui George Harrison, a initiat acest proces din cauza ca gigantul IT ar fi incalcat un acord incheiat in 1991, patrunzând pe piata muzicala cu serviciul on line iTunes Music Store.


Potrivit acordului mentionat, casa de discuri detine dreptul exclusiv de a utiliza simbolul „Apple“ in industria muzicala.


Avocatii Apple Computer au afirmat insa, in timpul procesului, ca iTunes reprezinta, in primul rând, un serviciu de transfer de date, ceea ce este permis de catre acordul incheiat.


Intelegerea dintre cele doua companii, prin care Apple Computer a platit 26 de milioane de dolari casei de discuri a trupei britanice, avea scopul de a delimita zonele in care fiecare dintre cele doua parti avea exclusivitate pentru folosirea logourilor. Diferenta intre cele doua simboluri este foarte mica: Apple Computer are un mar din care lipseste o bucata, iar Apple Corps are un mar intreg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS