12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRobotica Noelle „naste“ bebelusi din plastic

Robotica Noelle „naste“ bebelusi din plastic

Robotica Noelle a „nascut“ pâna in prezent in Afganistan, California si in alte zeci de locuri de pe glob. Dupa cum informeaza site-ul Daily News & Analysis, Noelle nu este altceva decât un manechin umanoid „insarcinat“, utilizat pentru pregatirea studentilor in institutiile scolare medicale si in maternitati.


Potrivit sursei citate, robotul a inceput sa fie folosit pe fondul tendintei de abandonare a metodelor traditionale de pregatire a personalului medical, care foloseau pacienti pe post de cobai.


Noelle, un produs al companiei Gaumard Scientific, din Miami, este utilizata deja in majoritatea celor 30 de spitale din lantul Kaiser Permanente, din Statele Unite. Potrivit sursei mentionate, robotul se prezinta in mai multe variante, de la versiunea de baza, al carei cost se ridica la 3.200 de dolari, pâna la cea computerizata, care ajunge la pretul de 20.000 de dolari. Aceasta din urma simuleaza cel mai bine o nastere umana, Noelle putând fi programata sa „sufere“ o serie de complicatii „la nastere“. Totodata, ea poate ramâne in travaliu mai multe ore sau poate naste in câteva minute. Indiferent de situatie, Noelle nu aduce pe lume decât o papusa din plastic ce isi poate schimba culoarea de la un roz sanatos la vinetiu – semn pentru deficiente de oxigenare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS