20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPresedintele Chinei il prefera pe Bill Gates lui George W. Bush

Presedintele Chinei il prefera pe Bill Gates lui George W. Bush

Desi, in mod obisnuit, un sef de stat care viziteaza Statele Unite merge mai intâi la Casa Alba si abia apoi in alte locatii, presedintele Chinei planuieste sa incalce traditia.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, saptamâna aceasta, presedintele Hu Jintao va efectua prima sa vizita in Statele Unite. Insa primul dineu oficial pe pamântul american nu va fi gazduit de George W. Bush, asa cum multi s-ar fi asteptat, ci de cel mai bogat om de pe planeta – Bill Gates.


Potrivit sursei citate, pentru a se bucura de meniurile exotice care vor fi servite cu aceasta ocazie istorica, cei 100 de invitati vor fi nevoiti sa se supuna unor verificari stricte efectuate de serviciile de securitate. Gates isi va intâmpina oaspetii in resedinta sa, care se intinde pe 6.132 de metri patrati, cu vedere la Lacul Washington, si care este compusa din sapte dormitoare, sase bucatarii, 24 de bai, un salon de receptie si un estuar artificial plin cu somon si pastrav.


Decizia lui Hu Jintao de a cina mai intâi cu Bill Gates pare sa aiba legatura cu acordul incheiat recent intre Microsoft si trei dintre cele mai mari companii chineze producatoare de sisteme PC. Potrivit prevederilor acestui acord, companiile vor plati 400 de milioane de dolari pentru licente Windows, pe fondul unui program al executivului din Beijing de a pune capat pirateriei in acest domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS