25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIBM lanseaza o noua tehnologie de criptare

IBM lanseaza o noua tehnologie de criptare

IBM a creat o noua tehnologie de criptare pentru securizarea informatiilor stocate pe hard disk-uri, pe fondul eforturilor de a spori nivelul de protectie a calculatoarelor portabile, telefoanelor celulare si a altor dispozitive similare.


In prezent exista mai multe modalitati de criptare, aceasta putând fi realizata atât cu ajutorul pachetelor specializate de software, cât si prin intermediul unor cipuri.


Insa cercetatorii de la IBM sustin ca daca functia de criptare nu este realizata de unitatea centrala de prelucrare (CPU) a computerului, hackerii pot exploata legatura dintre „creierul“ computerului si un eventual motor separat de criptare. Pentru protejarea impotriva unei astfel de situatii, IBM a creat tehnologia SecureBlue, care poate fi integrata in orice procesor, indiferent de fabricant.


„Acest dispozitiv este unul dintre cele mai performante din lume, in ceea ce priveste securitatea“, a declarat Charles Palmer, director al departamentului de cercetare pentru securitate din cadrul IBM. Potrivit sursei citate, IBM nu este prima companie care se preocupa de integrarea unui sistem de criptare in CPU. Noua tehnologie LaGrande, produsa de Intel, face acelasi lucru, dar este compatibila doar cu un cip separat cunoscut sub numele de TMP (Trusted Platform Modulen.r.). Cercetatorii de la IBM sustin insa ca au reusit sa sara peste aceasta etapa.


Richard Doherty, analist in cadrul companiei Envisioneering Group, a precizat ca designul SecureBlue este suficient de flexibil pentru a putea fi aplicat si noilor dispozitive de genul telefoanelor celulare si mp3 player-elor.


Potrivit sursei mentionate, SecureBlue va fi implementat numai in dispozitive utilizate de companii care apeleaza la serviciile IBM. In acest proiect au fost incluse cipuri pentru sisteme medicale si de aparare, precum si pentru console produse de Microsoft, Nintendo si Sony.


Reprezentantii IBM au precizat ca SecureBlue a fost pus deja in functiune intr-un dispozitiv al unei companii care a cerut insa sa ramâna anonima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS