24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFinantele, taxate la valoare adaugata

Finantele, taxate la valoare adaugata

La intoarcerea de la Congresul Partidului Popular European, presedintele Basescu a precizat ca rapoartele de monitorizare care vor sta la baza raportului final de tara nu indica probleme la capitolele cele mai controversate, precum mediu, interne si administratie sau justitie. Totusi, Basescu a avertizat ca vor fi mari probleme la domenii precum finante sau agricultura, dar ca acestea nu vor putea activa clauza de salvgardare. Singurul efect al deficientelor existente in domeniile monitorizate de oficialii europeni in vederea integrarii României sunt, potrivit presedintelui, neacordarea sumelor alocate agriculturii, finantelor sau altor domenii in care sunt constatate nereguli.


Autoritatile nu vor fi nevoite sa majoreze TVA sau cota unica de impozitare, daca vor reusi sa diminueze economia necontabilizata, evaluata la peste 20 de miliarde de euro pe an, a declarat ministrul de stat George Copos.


Bugetul statului este privat anual de mii de miliarde de lei care ajung in buzunarele unor escroci prin returnari ilegale de TVA. Celebrele cazuri Genica Boerica si Samir Sprinceana, si exemplele continua, pot conduce la concluzia ca judetul Dolj este un fief al escrocilor din „domeniul“ rambursarilor ilegale. Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj are acum in lucru alte sapte dosare in care sunt implicate persoane cercetate pentru aceasta infractiune. Valoarea totala a prejudiciului adus de cele zece persoane implicate se ridica la 19,5 miliarde de lei vechi, insa trebuie spus ca in tot judetul Dolj prejudiciul se ridica la circa 2.000 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS