22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStrazile Craiovei inghit sute de miliarde de lei

Strazile Craiovei inghit sute de miliarde de lei

Primaria Craiova ar vrea sa reamenajeze aproximativ 75 de strazi cu banii care vor fi obtinuti din imprumutul de la BRD Groupe Societe Generale. Lucrarile vor fi demarate cel mai probabil din toamna acestui an. Suma alocata, in lista de investitii, este de 500 de miliarde de lei, aceasta variind insa in functie de valoarea finala a lucrarilor pentru centrul Craiovei. Pentru a sti insa unde se vor duce banii, Directia Tehnic, Investitii si Gospodarire Comunala a pus deja pe hârtie strazile care ar putea fi renovate.


„Numarul lor poate fi mai mare sau mai mic, in functie de câti bani vom avea in final. Cele mai multe lucrari vor fi insa realizate in 2007-2008. Problema noastra este insa ca nu avem personal disponibil sa supravegheze asfaltarile. Incercam acum sa redistribuim din functionarii publici pentru a acoperi acest domeniu“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Dupa ce contractarea imprumutului de la BRD Groupe Societe Generale va primi avizul de la Prefectura Dolj si Ministerul Finantelor, primaria va organiza licitatii pentru reamenajarea fiecarei strazi.


In lista provizorie figureaza, printre altele, bulevardul Nicolae Titulescu, strada Brestei, strada Pelendava si Calea Severinului. Interventiile vor fi realizate exclusiv la drumurile care beneficiaza atât de canalizare menajera, cât si pluviala.


Pe lânga cele aproximativ 500 de miliarde de lei, strazile Craiovei mai beneficiaza, din bugetul local, de 82 de miliarde de lei. Pentru lucrarile de intretinere a fost deja organizata licitatie, pe 28 februarie, marti comisia din cadrul primariei urmând sa desemneze câstigatorii. „Este vorba de lucrari de mica anvergura, care presupun interventia doar pe anumite portiuni ale unei strazi. Aici vor fi investite 30 de miliarde de lei, lucrarile incepând imediat ce timpul ne permite“, a precizat Gheorghe Nedelescu. Tot in aceasta luna, primaria va intocmi caietul de sarcini necesar organizarii licitatiei pentru repararea strazilor. De refacere completa vor beneficia aproximativ 30 de strazi, fiind alocate 52 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU