22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmazon se pregateste sa ofere download de filme

Amazon se pregateste sa ofere download de filme

Reprezentantii companiei Amazon.com Inc. sunt in negocieri cu mai multe studiouri de la Hollywood, in vederea crearii unui nou serviciu care sa permita utilizatorilor sa descarce filme si programe de televiziune contra cost, potrivit unor surse din cadrul echipelor de negocieri.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters, principalul distribuitor on line ar putea rivaliza in acest fel cu serviciile oferite prin iTunes de compania Apple Computer Inc. Un purtator de cuvânt de la Amazon a refuzat sa comenteze pe marginea acestor informatii.


Mai multe reviste au anuntat ca Amazon este foarte aproape sa incheie un acord cu Paramount Pictures, Universal Studios si Warner Bros. Insa nici reprezentantii celor trei studiouri nu au dorit sa faca vreun comentariu.


Una dintre sursele citate a precizat ca semnarea unui contract in acest sens nu este „iminenta“, dar marii producatori de la Hollywood par „incântati“ de aceasta idee, astfel ca incheierea unui acord s-ar putea realiza curând.


Potrivit sursei citate, Amazon a sporit recent fondurile pentru finantarea proiectelor de cercetare si dezvoltare in interiorul companiei. Analistii financiari au reactionat pozitiv fata de posibilitatea patrunderii companiei pe piata download-urilor digitale. Cunoscutul distribuitor on line detine deja un site cu specific cinematografic, IMDB.com, care a depasit cifra de 15 milioane de vizitatori in luna februarie. In acest fel, Amazon ar putea folosi IMDB pentru a atrage atentia cinefililor doritori sa descarce filme de pe Internet contra cost, care pot fi apoi copiate pe suport DVD.


Potrivit sursei citate, studiourile hollywoodiene mentionate colaboreaza deja cu serviciul on line Movielink, dar acesta ofera numai filme spre inchiriere, nepermitând detinerea lor.


Pâna in prezent nu exista informatii referitoare la preturile la care ar putea fi descarcate filmele oferite de Amazon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS