23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCuponarii au luat cu asalt REGISCO

Cuponarii au luat cu asalt REGISCO

Pentru a-si putea obtine extrasele de cont necesare vinderii actiunilor, sute de cuponari din zona de sud a tarii stau la coada zile intregi. Listele de asteptare se intocmesc in toiul noptii, iar oamenii se asaza la coada cu ore bune inainte ca biroul sa fie deschis.


Sute de cuponari asteapta zeci de ore la coada pentru a-si obtine extrasele de cont de la REGISCO SA, filiala Dolj, ca sa-si poata vinde actiunile pe care le detin la diverse societati comerciale. Ca sa prinda rând, oamenii se trezesc cu noaptea-n cap si se posteaza la coada cu câteva ore inainte ca biroul sa fie deschis. Listele de asteptare sunt intocmite de cine ajunge primul si sunt pasate din om in om. Numai miercuri, peste 170 de cuponari se inghesuiau la coada pentru a-si obtine extrasele de cont care le sunt necesare pentru a-si putea vinde actiunile detinute la diverse societati comerciale, cât si la Societatea de Investitii Financiare (SIF) 5 Oltenia. „De la sapte dimineata stau la coada si eram pe locul 43 pe lista. Am auzit ca se inscriu si de la 12.00 noaptea“, se lamenta craioveanul Dumitru Dozescu. Nervozitatea a pus stapânire pe oameni, mai ales ca rândul inainta cu mare greutate. „Au intrat 12 persoane inauntru de la ora zece fara un sfert si nu au iesit nici pâna acum. Este ora 11.00!“, a declarat Daniel Costea, care astepta la coada impreuna cu rudele venite din alta localitate.


In opinia directorului, biroul din Craiova este un câstig


Filiala REGISCO SA din Dolj este singura autorizata sa emita extrasele de cont pentru aproape toata zona de sud a tarii. Pentru ca nu au alta solutie, oamenii veniti de la mari distante sunt nevoiti sa innopteze la hotel sau chiar pe scarile sediului din Craiova al REGISCO. Mai ales ca listele de asteptare se refac in fiecare zi, inainte de inceperea programului. „O sa dormim aici, ca nu putem sa batem atâta drum ca sa nu rezolvam“, spunea Marinela Volintiru, venita din Tismana – Gorj. Alta persoana sustinea ca biroul ar fi trebuit amplasat lânga sediul SIF Oltenia, deoarece majoritatea isi vând actiunile prin societatea de brokeraj de aici. „In fine, alt craiovean, Ion Neacsu, scuza oarecum angajatii REGISCO, din cauza dosarelor stufoase pe care trebuie sa le verifice inainte sa elibereze un act.


Potrivit listei de asteptare intocmite de cei care stateau la coada, numai miercuri numarul celor veniti sa-si ia extrase de cont se apropia de 200. La rândul sau, directorul REGISCO Dolj, Dan Gheorghe, spune ca solicitantii ar trebui sa fie multumiti ca au totusi un birou de specialitate aproape de casa. „Filiala noastra este singura autorizata pe aproape toata zona de sud a tarii. Bine ca am reusit sa-l infiintam aici! Ce s-ar fi intâmplat daca trebuia sa se duca la biroul din Bucuresti, unde e mai mare nebunie? Angajatii mei lucreaza pâna la 10.00-11.00 noaptea. Sunt stresati, trebuie sa verifice multe acte, pentru ca am intâlnit si cazuri in care unii dintre cei ce vin la noi incearca sa ne insele“, a declarat acesta.


Acte necesare eliberarii extrasului de cont


– cerere din partea solicitantului (model de cerere);


– copie dupa actul de identitate;


– copie dupa codul unic de inregistrare pentru persoanele juridice si copie dupa actul de identitate pentru reprezentantul persoanei juridice sau persoana mandatata;


– procura autentificata la notarul public pentru imputernicit si copie dupa actul de identitate al persoanei imputernicite;


– dovada achitarii taxei de eliberare a extrasului de cont; daca plata se face prin mandat postal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS