18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPeste 15% dintre contribuabili si-au platit impozitele

Peste 15% dintre contribuabili si-au platit impozitele

Peste 15% dintre contribuabilii craioveni, persoane fizice, au achitat anticipat impozitul pe cladiri pe anul in curs pentru a beneficia de reducerea de 10%. Cei care doresc sa beneficieze de aceasta reducere o mai pot face pâna la 15 martie. „Anul acesta, discountul a fost mai mare decât in 2005, când bonificatia a fost de 5%. Astfel, in fiecare zi sunt operate aproximativ 1.500 de plati“, a declarat Ioan Vacariu, directorul Directiei Impozite si Taxe Locale.


In plus, instiintarile de plata primite de craioveni au fost, potrivit lui Vacariu, benefice atât pentru Directie, cât si pentru contribuabili. Instiintarile respective contin informatii detaliate cu privire la obligatiile fiscale (impozitul pe cladire, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport sau amenzi, aferente anului 2006 sau restante din anii precedenti).


„Sunt persoane care au avut in proprietate anumite bunuri (masini, de exemplu), dar pe care in momentul de fata nu le mai au din diferite motive – fie le-au instrainat, fie le-au casat. O parte dintre ei nu au stiut ca au obligatia sa anunte la Directie si astfel debitele le-au curs. Primind informatiile detaliate, acestia au putut remedia situatia aducând acte doveditoare ca respectivele bunuri nu mai sunt in posesia lor“, a adaugat Ioan Vacariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS