10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUn miliard pentru cunostintele de engleza ale directorului Dragancea

Un miliard pentru cunostintele de engleza ale directorului Dragancea

Concursul pentru ocuparea postului de director al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Dolj incinge spiritele in rândul liderilor politici locali.


Examenul scris, la care au participat initial cinci candidati, a fost promovat numai de Sergiu Dragancea, membru in Biroul Judetean al PNL Dolj, care a obtinut cel mai mare punctaj, si de Mihaela Constantinescu, vicepresedinte al PC Dolj. Dupa afisarea rezultatelor la proba scrisa, cei doi candidati au intrat intr-o examinare orala, ale carei rezultate, hotarâtoare, au fost anuntate abia ieri. Acestea relevau faptul ca Sergiu Dragancea a câstigat concursul si implicit postul de director al APIA, obtinând 70 de puncte fata de cele 65 obtinute de contracandidata sa. Dupa ce rezultatele interviului au fost afisate, vicepresedinta conservatorilor doljeni a incercat sa depuna contestatie, insa a fost anuntata ca termenul de depunere a acestora a expirat. Conform ANFP, listele fusesera afisate inca de sâmbata dimineata, iar termenul de depunere a contestatiilor expirase in 24 de ore.


Pariu pe cunostintele lui Sergiu Dragancea


In opinia Mihaelei Constantinescu, concursul organizat pentru ocuparea functiei de director la sucursala judeteana a APIA nu a respectat rigorile anuntate: „Interviul nu a avut continutul anuntat. Nu a avut loc proba de calculator si nici testul de limba straina. La interviu, Sergiu Dragancea a stat doua minute in incapere, iar pe mine m-au examinat 20 de minute“. Cel mai revoltat de modul in care s-a desfasurat concursul a fost insa presedintele PC Dolj, Constantin Dascalu. Acesta a declarat ca testarea candidatilor a fost superficiala si l-a acuzat pe Sergiu Dragancea ca a beneficiat de pe urma unei scurgeri de informatii venite din partea comisiei de examinare. „A fost o testare superficiala si pot sa afirm ca la proba scrisa a avut loc o scurgere de informatii. Pun la bataie un miliard de lei daca Sergiu Dragancea accepta provocarea de a fi examinat de o comisie neutra, in toate domeniile: proba de calculator, test de limba straina si legislatie. Daca Sergiu Dragancea se va apropia la o distanta mai mica de 20 de puncte de Mihaela Constantinescu, eu ii voi da banii“, a declarat Constantin Dascalu.


Dragancea nu intra in polemici


In timp ce Constantin Dascalu se declara sigur pe cunostintele de specialitate ale Mihaelei Constantinescu, Sergiu Dragancea este de parere ca nimeni in afara candidatului nu putea afla despre modul de desfasurare a concursului.


„Eu nu vreau sa intru in polemici, mai ales ca traim intr-un oras mic si trebuie sa ne respectam. Cum putea Constantin Dascalu sa stie cum s-a desfasurat concursul daca in sala nu se afla decât un candidat si comisia de examinare?! Candidatii au fost examinati pe rând, nu au intrat doi o data. Oricum, nu accept provocarea lui Dascalu, insa dânsul e liber sa reclame unde vrea“, a spus Sergiu Dragancea.


La fel de categoric in legatura cu afirmatiile liderului conservator doljean a fost si presedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea. Acesta considera ca examinarea candidatilor a fost neutra, iar rezultatele obtinute de Dragancea au fost corespunzatoare pregatirii acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS