12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSony planuieste sa lanseze PlayStation 3 in aceasta primavara

Sony planuieste sa lanseze PlayStation 3 in aceasta primavara

Sony a anuntat ieri ca intentioneaza sa lanseze urmatoarea generatie de console, PlayStation 3, in aceasta primavara. Insa reprezentantii companiei au precizat ca lansarea ar putea fi intârziata daca specificatiile pentru anumite detalii tehnologice nu vor fi finalizate curând.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, lansarea consolei PlayStation 3 (PS3) a constituit subiectul unor speculatii masive in industria IT, intrucât utilizatorii au asteptari foarte mari de la noul produs, acesta urmând sa includa tehnologie de ultima ora in ceea ce priveste DVD-urile, procesoarele si grafica.


PS3 va intra in competitie cu consola Xbox 360, produsa de Microsoft, care a fost lansata pe piata in noiembrie 2005, si cu consola Revolution, de la Nintendo, ce urmeaza sa fie lansata anul acesta.


„Ne-am propus sa lansam noul produs in aceasta primavara, dar nu am anuntat inca nici o locatie pentru acest eveniment“, a declarat un purtator de cuvânt al Sony Computer Entertainment. Totodata, el a adaugat ca firma inca asteapta specificatiile finale cu privire la anumite detalii tehnologice ale PS3, cum ar fi cea legata de drive-urile Blu-ray.


„Vom astepta pâna in ultimul moment, dar lansarea ar putea fi amânata daca nu se ia o decizie rapid“, a mai declarat reprezentantul Sony.


Potrivit sursei citate, actiunile companiei au scazut ieri cu aproape 4,4 la suta, dupa ce compania Merrill Lynch a anuntat, saptamâna trecuta, ca lansarea PS3 ar putea fi intârziata cu sase pâna la 12 luni, iar pretul materialelor folosite s-ar putea ridica, in faza initiala, la aproximativ 900 de dolari per unitate.


„Daca lansarea va fi amânata, se va inregistra un beneficiu pe termen scurt, dar evenimentul va constitui o turnura negativa pentru pretul actiunilor. Insa daca lansarea va avea loc la timp, va aduce profit companiei“, a declarat analistul Hitoshi Kuriyama, specialist in piata IT din Tokyo.


Potrivit sursei citate, majoritatea analistilor privesc cu neincredere anuntul facut de Sony, intrucât se asteapta ca firma sa lanseze PS3 abia in vara, in Japonia, si apoi in luna noiembrie, in Statele Unite. Totodata, se pare ca noua consola va fi lansata in Europa abia la inceputul anului 2007.


„Nimeni nu crede ca lansarea consolei in primavara este o ipoteza realista“, a declarat Hiroshi Kamide, analist in cadrul KBC Securities.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS