10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCompania Google, asaltata de mesaje de protest

Compania Google, asaltata de mesaje de protest

Directorii companiei Google au fost asaltati de mesaje de protest, pe fondul unei campanii organizate de oponentii relatiei dintre administratorii motorului de cautare si guvernul chinez.


Dupa cum informeaza The Observer, membrii „For A Free Tibet“, o organizatie cu sediul principal in New York care militeaza impotriva politicii represive a executivului din Beijing, sustin ca au fost trimise peste 50.000 de mesaje directorilor de la Google, numai in ultimele zile. In acest fel, organizatia protesteaza impotriva deciziei companiei de a cenzura cautarile cu teme politice pe site-ul google.cn, in conformitate cu dorinta guvernului chinez. Totodata, protestatarii au realizat o serie de scenete privind „despartirea“ publica de Google, la demonstratiile organizate in fata mai multor sedii ale companiei, din intreaga lume.


Google impreuna cu Yahoo, Microsoft si Cisco au fost atacate cu vehementa din cauza pozitiei lor fata de China, in cadrul sedintelor de saptamâna trecuta, din Congresul American. Companiile mentionate sustin insa ca aceasta problema are o importanta prea mare pentru ca ele sa o poata rezolva singure si considera ca guvernul american trebuie sa preia conducerea in campaniile pentru apararea drepturilor omului in China.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS