14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriInvestitiile in terenuri aduc profituri duble

Investitiile in terenuri aduc profituri duble

2006 va fi, potrivit specialistilor, anul dezvoltatorilor de proiecte imobiliare. Drept urmare, si in Craiova, cele mai profitabile investitii ramân cele in… imobiliare.


Sectorul imobiliar ramâne si in 2006 o sursa sigura de profituri pentru cei interesati de investitii. In Craiova, specialistii ii sfatuiesc pe cei interesati sa investeasca in spatii comerciale si in proiecte de cartiere rezidentiale. „Suntem printre ultimele orase mari care nu au proiecte de cartiere prevazute la spatii rezidentiale. In acest moment, in Craiova se simte nevoia unui nou cartier, pentru care nu exista inca un proiect. Se fac constructii, insa sunt haotice. In opinia mea o astfel de investitie ar fi foarte profitabila. As spune chiar ca valoarea acestuia ar creste de 100% fata de investitia facuta“, a declarat Mihai Mehedintu, directorul agentiei Mehedintu Imobiliare. Dupa modelul occidental, aceste noi cartiere ar trebui sa aiba, pe lânga locuinte si centre/spatii de joaca pentru copii, piscina, scoala, magazine. O alta investitie pe care specialistii o cred profitabila este cea in centre comerciale moderne. Astfel, constructia unui mall va fi foarte profitabila, mai ales ca in Craiova se simte nevoia unui spatiu comercial civilizat.


Terenurile aduc profituri rapide


Reprezentantii agentiilor imobiliare din Craiova au cazut insa de comun acord ca si in 2006 craiovenii ar trebui sa investeasca in terenuri in cazul in care tintesc profituri considerabile. „Investitii bune sunt cele in terenuri intravilane, extravilane, dar si arabile, mai ales in zone in care se stie ca cele din extravilan vor ajunge sa fie in intravilan, cum e cazul celor din zona dinspre Malu Mare (Selgros). O alta investitie profitabila ar fi cea in terenuri pe care se afla constructii demolabile, in special in zone cu dechidere buna“, a spus Niculina Odobescu, directorul agentiei imobiliare Bela. Aceste terenuri sunt cu atât mai valoroase, cu cât constructia demolabila nu valoreaza foarte mult, iar pretul metrului patrat de pamânt creste, ca si profitul, de altfel, intr-un timp foarte scurt. „Pretul terenurilor poate insa creste si de la o luna la alta. In acest moment nu exista o crestere brusca, insa anul trecut terenurile au inregistrat cresteri de pret si de 30-40% intr-o singura luna“, a afirmat Irina Radulescu, directul agentiei imobiliare Inex.


Zonele Metro si Daewoo, cele mai rentabile


De fapt, preturile terenurilor sunt printre singurele care dau semne ca si-ar continua cresterile, fie ele bruste sau domoale. „Pretul apartamentelor nu a crescut, ci a stagnat in ultima perioada. Pretul terenurilor creste insa cu aproximativ doi-trei euro pe luna. Ca si pozitionare, cele mai rentabile sunt terenurile din zonele Daewoo si Metro pentru ca exista o tendinta de extindere a orasului in acea zona si prezinta interes“, a declarat Alina Curcea, agent imobiliar la agentia Casa Noastra.


Tot terenurile din zona Daewoo sunt recomandate si de Carmen Radulescu, directorul agentiei Carmen, care e de parere ca in acea zona sunt cele mai rapide cresteri de pret (se dubleaza, sau chiar se tripleaza in decurs de patru-cinci luni).


Cu toate acestea, cu un an inainte de aderare, in Craiova, si nu numai, investitiile in imobiliare par a fi plasamente bune, indiferent in ce anume. „Nu conteaza in ce investiti. Numai in imobiliare sa fie, pentru ca se preconizeaza o crestere a valorii acestora“, a declarat Sorin Olaru, directorul agentiei imobiliare BirosImob.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII