14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDirectia Agricola Gorj risca sa ajunga cu birourile in strada

Directia Agricola Gorj risca sa ajunga cu birourile in strada

Angajatii Directiei Agricole Gorj risca sa se mute cu birourile in strada, dupa ce conducerea Prefecturii Gorj, institutia care ii gazduieste, i-a somat sa plece din actualul sediu. Masura trebuia pusa in aplicare incepând de ieri, dar functionarii Directiei Agricole nu au avut unde sa plece, pentru ca nu au la dispozitie alt spatiu amenajat corespunzator. Directia Agricola ocupa 14 birouri in sediul Palatului Administrativ, având o suprafata totala de 220 mp. „Prefectura ne-a informat ca nu se mai prelungeste contractul si pe anul acesta pentru spatiile pe care le ocupam in Palatul Administrativ. Suntem in situatia de a ramâne fara sediu“, a spus Virgil Dragusin, directorul interimar al Directiei Agricole Gorj.


Conducerea prefecturii sugereaza, in adresa trimisa Directiei Agricole, ca aceasta sa se mute intr-o cadire din incinta Statiunii de Cercetare Horticola, situata in cartierul Dragoeni, de la marginea municipiului Târgu Jiu. „Nu ne putem muta acolo, pentru ca spatiul nu este amenajat corespunzator si, in plus, este in proprietatea Academiei de Stiinte Agricole. Cladirea este debransata de la canalizare, gaze, energie electrica si termica. S-a facut un deviz pentru executarea lucrarilor de compartimentare si amenajare a unuia dintre etajele cladirii pentru Agentia de Plati si valoarea se ridica la 3,5 miliarde de lei vechi. Pai, de unde sa avem noi acesti bani?“, a mai spus Virgil Dragusin.


„Schimbam yalele si «buna ziua»“


Conducerea Prefecturii Gorj este insa ferma pe pozitii si spune ca, daca angajatii Directiei Agricole nu vor pleca din actualul sediu, incuietoarele de la usi vor fi schimbate.


„Schimbam yalele si «buna ziua». Cum sa n-aiba unde sa se mute, ca le-am si dat cel putin o locatie unde pot sa mearga?! De pilda, la Statiunea de Cercetare. Eu le-am dat avertizarea de o luna si trebuia sa-si faca rost de alt spatiu. Tot ce tine de agricultura sa mearga intr-un singur spatiu si sunt convins ca locatia cea mai buna ar fi aceea de la Statiunea de Cercetare. Acolo sa mearga si Agentia de Plati, si ei, si Biroul de Renta Viagera“, a spus prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat.


Acesta a precizat ca in spatiul ocupat acum de Directia Agricola se va extinde prefectura, in special serviciile care se ocupa de aplicarea legilor fondului funciar. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS