15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOpel GT - „legenda“ anilor '70 revine

Opel GT – „legenda“ anilor ’70 revine

Colosul auto General Motors isi va prezenta, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva, care se va desfasura in perioada 2-12 martie, noul model Opel GT, intr-o versiune absolut originala. Designul personalizat, tractiunea spate si puternicul motor turbo de patru cilindri cu injectie directa de benzina readuc la viata celebrul Opel GT, produs in perioada 1968-1973, care facea furori la acea vreme printre iubitorii de masini. Astazi, acest nume legendar revine in atentia amatorilor de motoare sub forma unui extraordinar roadster cu doua locuri, care este posibil sa marcheze o noua etapa in industria automobilismului.


„Modelul GT reprezinta o noua forta pentru gama noastra de produse de nisa si, de asemenea, este menit sa intareasca brandul Opel. Tigra, Astra TwinTop si noul GT reprezinta trei modele diferite, toate furnizând placerea conducerii unui cabrio pentru clientii nostri“, sustine Carl-Peter Forster, presedintele General Motors Europe.


Noul Opel GT ofera un excelent stil de a conduce. Motorul asezat in spate si tractiunea asigura o distributie foarte buna a greutatii. Motorul turbo de 260 CP cu injectie directa de benzina permite noului GT sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de sase secunde si sa atinga o viteza maxima de aproximativ 230 km/h. Alt element care confera bolidului si mai multa eleganta este acoperisul confectionat din pânza, ce poate fi coborât pentru a oferi soferului placerea de a conduce in aer liber, dotare de care proprietarii primului Opel GT nu au avut parte. Când este deschis, acoperisul se pliaza perfect intr-un portbagaj special, scotând in evidenta silueta sportiva a autoturismului, caracterizata si de rotile de 18 inch.


Noul Opel GT este ultimul exemplu al eficientei colaborari transcontinentale in cadrul General Motors. Proiectul acestui model este inspirat din prototipul VX Lightning, realizat de GM Advanced Design Studio din Birmingham (Marea Britanie), in mai 2003, cu ocazia celei de-a 100-a aniversari a marcii Vauxhall. Noul GT va fi realizat la Wilmington, in statul american Delaware, si va fi lansat in 2007. Si in primul Opel GT erau multe elemente americane si asta din mai multe puncte de vedere. Liniile sale extraordinare au fost inspirate din tendintele existente in designul american al asa-numitei „sticle de Coca Cola“, care insotea Corvette Stingray. Si ca si cum nu ar fi suficient, doua treimi din intreaga productie de Opel GT au fost exportate dincolo de Ocean. Din punct de vedere al pretului, se pare ca acesta se va situa undeva in jurul sumei de 40.000 de euro, nu prea mult pentru o masina de legenda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU