19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMehedintu - asigurari, IT si imobiliare de 200.000 de euro

Mehedintu – asigurari, IT si imobiliare de 200.000 de euro

La 35 de ani, craioveanul Mihai Mehedintu are o paleta larga de preocupari, conducând afaceri profitabile in domeniul asigurarilor, IT si pietei imobiliare.


Cariera lui Mihai Mehedintu a inceput dupa terminarea Facultatii de Stiinte Economice, specializarea Informatica Economica, in cadrul Universitatii din Craiova. Primul pas a fost saltul in lumea agitata si dura a tranzactiilor de pe piata de capital. „M-am angajat la INVEST TRUST Craiova, o societate de valori mobiliare ce desfasura operatiuni pe piata de capital. Am facut-o din pasiune, pentru ca ideea de a lucra in domeniu mi-a surâs inca din facultate. Am avut toate autorizatiile necesare pentru a lucra ca agent de bursa, am facut chiar si tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti“, a povestit Mihai.


Doctorat si brokeraj in asigurari


Nu dupa mult timp, craioveanul a trecut o scurta perioada in mediul universitar. A fost asistent universitar in cadrul Universitatii „Spiru Haret“, pe specializarea Finante-contabilitate. In paralel, a fost consultant la o societate de intermediere din Bucuresti in domeniul asigurarilor de viata (SAFE INVEST). „Pot sa spun ca in familia mea exista o traditie in ceea ce priveste asigurarile. Tatal meu a lucrat câtiva ani in domeniu, asa incât eu am fost familiarizat cu mediul“, a precizat craioveanul. In cadrul facultatii la care era asistent, profesorii l-au sfatuit sa se inscrie la doctorat, lucru care s-a si intâmplat in 2002. Mai mult decât atât, la sfârsitul lui 1999, Mihai Mehedintu si-a infiintat propria societate de intermediere si brokeraj in domeniul asigurarilor, SC ROMASIG Broker de Asigurare SRL, impreuna cu un asociat. Firma ofera si consultanta in acest domeniu, având si un portal pe internet, care poate fi gasit la adresa www.portaldeasigurari.ro. Mihai Mehedintu se mândreste ca firma sa este prima din România prin care se pot incheia asigurari on line cu plata prin card. „In circa o luna, de când am pus in functiune aceasta facilitate, avem deja 35 de asigurari on line. Inseamna ceva, mai ales ca aceasta metoda se afla inca la inceput“, a declarat Mihai.


Firma de soft si agentie imobiliara


Asigurarile nu sunt insa singura preocupare a lui Mihai Mehedintu. Impreuna cu alti trei asociati, a fondat, in 2001, SC BLUE LOGIC SRL, firma care lucreaza in domeniul sistemelor software. Principala realizare a firmei este un program de contabilitate pe platforma Windows, care se numeste TRENDIX. Patronul explica utilitatea acestui soft: „Pâna acum se lucra foarte mult pe programe mai vechi, sub platforma MS-DOS, ceea ce ingreuna foarte mult operarea si rapoartele ce tin de contabilitate. In toamna anului trecut, am pornit o campanie de marketing, fiind sustinuti de un numar deja existent de clienti multumiti“. Numele firmei nu este o intâmplare, tine sa explice directorul de marketing. „Denumirea s-a nascut din dragostea pentru echipa de fotbal Universitatea Craiova. De aceea am botezat firma BLUE LOGIC. De altfel, firma noastra a realizat si actualul site al clubului“, a mai spus Mihai Mehedintu. In fine, nu putem sa nu amintim de SC Mehedintu Imobiliare, alta firma de intermediere la care este implicat craioveanul. Firma condusa de Mihai este infiintata de tatal sau, in anii ’90. Daca i-a fost vreodata greu? I-a fost, mai ales atunci când lucra ca broker, când avea un program foarte incarcat si stresant. „Primii doi-trei ani au fost decisivi pentru hotarârea de a continua afacerea. Important este sa-ti stabilesti un obiectiv si sa nu renunti atunci când intâmpini un obstacol“, a conchis craioveanul, care, la 35 de ani, conduce societati cu o cifra anuala de afaceri de peste 200.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS