21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum sa obtii permisul auto pe calculator

Cum sa obtii permisul auto pe calculator

Trei craioveni au reusit ca in ultimele sapte saptamâni sa incheie contracte cu 25 de firme din sapte judete ale tarii. Produsul pe care ei il vând, un software pentru obtinerea permisului de conducere, l-au gândit si creat singuri.


In ultima perioada, capitalul uman din domeniul IT, din Craiova, a avut tendinta de a migra spre localitatile in care volumul de investitii in societatile cu profil de tehnologia informatiei este mai mare (Bucuresti – 75% sau Timisoara – 12%, comparativ cu 1% in Craiova). Cu toate acestea, exista olteni care au incredere in zona pe care o reprezinta si considera ca entuziasmul si munca aduc dupa sine succesul. Astfel, trei tineri din Craiova (Sorin Macesanu, Cosmin Anghel si Eugen ), de 29, 26, respectiv 25 de ani, au reusit ca dupa un an de munca in echipa sa lanseze un software care pare sa aiba succes pe piata de profil. La realizarea acestui program au lucrat opt oameni, dintre care cel mai tânar are 24 de ani, iar cel mai in vârsta 29. Cei doi graficieni, cei doi programatori si webdesigner-ul au urmat cursurile Facultatii de Automatica. Coordonatorii de proiect, in numar de trei, au terminat insa facultati cu profiluri diferite: ISE, Drept, respectiv Electromecanica. Toti au fost insa insufletiti de pasiunea pentru calculatoare.


Program pentru viitorii soferi


„Auto B+“ este un software pentru obtinerea permisului de conducere auto, pentru categoriile A, B, C si D, si se gaseste pe piata de doua saptamâni, in 25 de scoli de soferi din sapte judete (Dolj, Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges, Olt si Giurgiu). CD-ul contine legislatia rutiera (curs de legislatie si mecanica), teste grila animate, simularea probei scrise a examenului (nu poti sa revii asupra raspunsului si esti conditionat de timp), harta rutiera a României (include si indicarea traseelor si distantelor dintre principalele localitati din tara). Spre incântarea gamer-ilor, si nu numai, CD-ul mai contine si simularea in timp real a conducerii unui autoturism, si a probei practice de conducere a motocicletei in poligon, concepute ca un joculet. „Programul, care costa 250.000 de lei, se adreseaza in special celor care vor sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere, dar si scolilor de soferi. Am vrut sa venim cu ceva nou. Si credem ca acest soft se adreseaza unui segment de piata destul de mare“, a declarat Sorin Macesanu, director de marketing al firmei producatoare (Prophet).


„Vrem sa ajungem la nivelul celor de la Blizzard“


Baietii sunt mândri de faptul ca au pornit din Craiova si vor ca pâna la sfârsitul lunii februarie sa reuseasca sa distribuie software-ul in partea de sud a României, si in sudul Transilvaniei, cu exceptia judetelor Tulcea si Constanta, urmând ca in timp sa se extinda in toata tara. „Nici o firma contactata nu a refuzat sa semneze contractul cu noi. In Pitesti, de exemplu, se gândeau sa-l includa in pretul scolii“, a adaugat Macesanu. Pâna sa se orienteze spre acest domeniu, baietii s-au mai ocupat de publicitate si au avut un copy-shop. Acum insa sunt mai hotarâti ca oricând sa cunoasca recunoasterea nationala cel putin. „Oamenii de calitate sunt tentati sa plece in Bucuresti. Noi am vrut sa facem ceva pentru noi, cu care sa ne mândrim. De ce sa lucram pentru altii? Pe viitor vrem sa ajungem la nivelul celor de la Blizzard“, a afirmat Cosmin Anghel, juristul firmei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII