10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDOLJCHIM pierde zilnic 500.000 de euro

DOLJCHIM pierde zilnic 500.000 de euro

In conditiile temperaturilor extrem de scazute, Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a solicitat companiei OMV sa sustina furnizarea de gaze catre populatie prin inchiderea temporara a Combinatului Chimic DOLJCHIM Craiova, mare consumator de metan. Decizia a lasat fara obiectul muncii circa 1.600 de salariati, a precizat liderul sindical al unitatii, Gheorghe Baiasu. Totusi, pâna acum nu s-a pus problema ca salariatii sa fie trimisi in somaj tehnic.


„Sunt inchise trei fabrici: amoniac, metanol si uree – careia ii lipseste materia prima, amoniacul. Acestea sunt mari consumatoare de gaz in momentul in care pornesc. Aici lucreaza in jur de 1.600 de salariati. Deocamdata, nu s-a pus problema trimiterii in somaj tehnic a salariatilor“, a declarat liderul sindical. Baiasu a mai precizat ca, in asemenea cazuri, conducerea companiei are doua solutii la indemâna: fie pastreaza salariatii la dispozitia unitatii si acestia isi primesc salariile integral, fie ii trimit acasa in aceasta perioada, cu 75% din salariu. In prezent, insa, nu s-ar lua in calcul a doua varianta, pentru ca muncitorii au in grija conservarea instalatiilor. Potrivit liderului sindical, pâna acum pierderile combinatului s-ar cifra la circa 500.000 de euro. „Noi consumam zilnic aproximativ 240.000 de normal metri cubi de gaz metan ca sa mentinem instalatiile calde. Daca nu producem, evident ca acestea sunt considerate pierderi“, a incheiat acesta.


Biroul de presa al PETROM a confirmat aseara ca nu se pune problema trimiterii in somaj tehnic a muncitorilor, deoarece se estimeaza ca „reinceperea activitatii sa aiba loc in curând“. „Pierderile ar putea fi relativ mici comparativ cu rezultatele PETROM si depind de durata perioadei reci. Oricum, DOLJCHIM va pierde marja la produse si vor exista pierderi din cauza inchiderii si redeschiderii combinatului“, a conchis biroul de presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS