9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDirector la 33 de ani, angajat dupa un anunt din Gazeta de Sud

Director la 33 de ani, angajat dupa un anunt din Gazeta de Sud

La 33 de ani, craioveanul Sarmis Ionescu este director de vânzari la o firma importanta de pe piata locala. Câstiga bine, si-a intemeiat o familie si ii place slujba pe care o are, cu toate ca la terminarea facultatii visa sa lucreze intr-o banca.


Când priveste in urma, Sarmis Ionescu spune ca nu-i pare rau pentru alegerea facuta, pentru ca a ajuns sa lucreze intr-o firma in care colegialitatea si spiritul de echipa l-au determinat sa nu renunte la slujba zece ani, chiar daca in unele momente i-a fost mai greu. „Am terminat Facultatea de Stiinte Economice in 1996. Chiar dupa ultimul examen din sesiune a trebuit sa iau viata in piept, dupa ce sotia mi-a spus ca o sa nasca. Chiar ea a gasit un anunt in Gazeta de Sud in care cei de la SC GRONY SRL cautau personal. A fost primul meu interviu, in urma caruia m-am si angajat“, a marturisit Sarmis Ionescu modul in care si-a inceput cariera.


Primii doi ani de munca au fost cei mai grei, când trebuia sa se imparta intre familie si deplasarile prin tara, pentru aprovizionarea depozitelor de gresie si faianta ale firmei. Nu s-a descurajat insa la primele hopuri, convins ca responsabilitatea fata de familie este mai importanta.


„Primul meu post era de merceolog. Mergeam cu camioanele de zece tone prin tara, pentru aprovizionare, de la Sanex si Cesarom. Plecam lunea si veneam vinerea. Dormeam in masina, impreuna cu soferul“, s-a destainuit directorul. Mai târziu, lucrurile s-au schimbat, firma a crescut si innoptam la hotel“, isi aminteste directorul.


Si-a descoperit vocatia muncind


Dupa doi ani, craioveanul a fost rasplatit cu o promovare, devenind director de vânzari la societate. De atunci, a crescut o data cu firma, cum ii place sa spuna. Cu contributia sa si a celorlalti din echipa, societatea a devenit de referinta pe piata din Oltenia, in materie de comert cu gresie, faianta, materiale de finisaj si produse sanitare. „Am 33 de ani si zece din ei am lucrat la GRONY. Practic, firma face parte din viata mea. Mai târziu, i s-a oferit un post la banca, insa a descoperit ca noul loc de munca ii placea mai mult: colegii, echipa, activitatea de aici, in care patronatul se baza pe el.


„Mi s-a oferit un post la o banca, chiar mi s-a propus sa ma asociez intr-o afacere. Dar eu m-am obisnuit aici. Mi-a fost greu sa plec. Eu sunt un tip mai calculat, nu fac miscari riscante. Când trebuie sa iau o decizie importanta, ma sfatuiesc cu prietenii si cu familia“, a mai spus Sarmis Ionescu. In fine, trebuie spus ca planurile sale de viitor profesional se leaga tot de firma, care va deschide in curând un nou magazin de prezentare. Totusi, familia e pe primul plan. „Am doi copii, o fetita de noua ani si un baietel de doi ani si patru luni. Pare o idee simpla, dar cred ca ei sunt cea mai mare realizare a mea“, a incheiat olteanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS