14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinerii din Valea Jiului negociaza salarii mai mari

Minerii din Valea Jiului negociaza salarii mai mari

Noul contract colectiv de munca al minerilor din Valea Jiului ar putea sa le aduca ortacilor salarii mai mari, bani pentru concedii si bonuri de masa. Reprezentantii minerilor negociaza, in aceste zile, noul contract colectiv de munca, in baza caruia isi vor desfasura activitatea pâna in 2007, iar sindicalistii spun ca salariile ar putea creste. „Noi negociem si ne dorim ca drepturile salariale ale angajatilor de la Compania Huilei sa fie majorate cu 15 la suta. Acesta este procentul pentru care se poarta discutii acum, dar luam in calcul si numarul angajatilor. Nu ne convine sa scada mereu din cauza disponibilizarilor“, a declarat Zoltan Lacatas, presedintele LSMVJ.


Sindicalistii din minerit sustin ca nu sunt de acord ca 800 de mineri sa paraseasca sistemul in acest an, si ca negocierea contractului colectiv ar putea aduce avantaje celor angajati. Daca minerii vor fi de acord, sindicalistii vor negocia ca, in locul mesei calde de la intrarea in sut, ortacii sa primeasca bonuri de masa, iar pentru vacante, fiecare sa primeasca bani si nu deconturi pentru diferite destinatii. Toate acestea sunt inca proiecte, iar minerii din Valea Jiului urmeaza, in aceste zile, sa-si exprime dorintele, asa incât negocierile dintre sindicate si administratie sa aiba loc in functie de optiunile lor.


In plus, de anul viitor, sindicalistii spun ca vor discuta sa se faca angajari la minele din Valea Jiului, pentru ca, daca restructurarea continua cu concedierea minerilor, la CNH vor ramâne in acest an mai putin de 12.000 de angajati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS