13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriToyota - tehnologie si confort

Toyota – tehnologie si confort

Toyota propune iubitorilor de confort si tehnologie, care nu se pot desparti de televizor nici in vacanta, un model inovator, ce are sanse bune sa se ridice la nivelul pretentiilor lor. Noul Toyota F3R Concept, care a fost prezentat in aceste zile la salonul auto de la Detroit, este un prototip de minivan futurist, capabil sa transporte pâna la opt pasageri, carora le ofera un cadru sofisticat atât de primitor, incât a fost numit de reprezentantii Toyota o „extensie a propriei locuinte“. Bolidul cu sase usi are trei rânduri de scaune ce pot fi transformate intr-un adevarat „parc de distractii“ pe patru roti, oferind pasagerilor o adevarata camera de primire in stil hi-tech.


Totul este pus in valoare de sistemul intern de iluminare, realizat de fibre optice, si de cele doua ecrane plate, care formeaza „inima“ sistemului audio-video de la bord. Pentru realizarea interiorului au fost folosite materiale ecologice. Astfel, placile din plafon sunt din Ecoresin, un tip de rasina reciclabila, in timp ce pentru banchete a fost folosita o piele sintetica speciala, numita Mythos, care atunci când arde nu produce dioxine.


Design exterior impresioneaza prin liniile masive, repropunând stilul prototipului Endo prezentat la Frankfurt. Elementele estetice care ies cel mai bine in evidenta sunt decoratiunile metalice, inaltimea redusa fata de pamânt si rotile de 22 de inch, pe care sunt montate anvelope superrezistente.


Proiectul F3R a fost realizat de Calty Design Research Inc. din California si de Departamentul Advanced Product Strategy Group si acesta cu sediul in Statele Unite. „Tinerii petrec mult timp in autoturism si atunci când sunt aici, autoturismul devine o adevarata zona de distractii. F3R se bazeaza pe acest concept si reprezinta o sofisticata extensie a casei“, spun designerii. Pentru a da viata acestei idei, designerii au creat trei banchete moderne, fiecare dintre ele intr-un alt stil, cu structuri metalice si spatare asimetrice semiintegrate cu tetierele.


Scaunul soferului poate fi inclinat si rotit, in timp ce ale pasagerilor sunt rabatabile, transformându-se intr-o canapea moderna. Bancheta centrala se imparte in doua si formeaza, impreuna cu ultima bancheta, o sofa ultramoderna, creând o adevarata zona „de discutii“. „Camera de zi“ este completata cu doua ecrane plate, care permit pasagerilor sa se bucure in voie de un film sau de jocurile video.


Consola centrala este detasabila si astfel poate fi folosita pe post de telecomanda pentru sistemul audio-video, precum si pentru luminile interioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS