15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriYahoo a pierdut procesul legat de scoaterea la licitatie a obiectelor din epoca nazista

Yahoo a pierdut procesul legat de scoaterea la licitatie a obiectelor din epoca nazista

O Curte de Apel din California a respins plângerea depusa de Yahoo Inc., prin care se cerea invalidarea unei decizii emise de un tribunal francez ce interzicea scoaterea la licitatie a obiectelor din epoca nazista. Dupa cum informeaza site-ul reuters.fr, reprezentantii Yahoo au declarat ca decizia violeaza primul amendament al Constitutiei Americane care garanteaza libertatea de exprimare.


In luna mai a anului 2000, un tribunal francez a dat câstig de cauza reprezentantilor a doua asociatii de aparare a drepturilor omului si a ordonat site-ului Yahoo France sa nu mai scoata la vânzare obiecte provenite din Germania nazista si sa renunte la toate materialele legate de acest subiect. Filiala franceza a Yahoo a fost constrânsa sa se conformeze deciziei tribunalului. Cu toate acestea, site-ul american Yahoo a continuat sa scoata la licitatie obiecte precum timbre sau monede datând din acea perioada si sa gazduiasca forumuri de discutii pe teme neonaziste si antisemite.


Reprezentantii Yahoo Inc. au dat in judecata cele doua asociatii franceze in decembrie 2000, la un tribunal american, cerându-i sa precizeze ca decizia justitiei franceze „nu este recunoscuta si nu este aplicabila in Statele Unite ale Americii“. Yahoo a avut in prima instanta câstig de cauza, insa, in august 2004, Curtea de Apel a invalidat decizia, estimând ca justitia americana nu poate inlocui o hotarâre a unui tribunal strain atâta timp cât partile implicate nu au prezentat litigiul in fata unui tribunal american.


In februarie 2005, Curtea de Apel a acceptat sa examineze dosarul in cadrul unei sesiuni plenare care a reunit 11 judecatori. Acestia au decis in majoritate joia trecuta ca plângerea depusa de Yahoo sa fie respinsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS