7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJumatate din populatia globului, conectata on line

Jumatate din populatia globului, conectata on line

In urmatorii zece ani, numarul utilizatorilor de internet va depasi trei miliarde, ceea ce reprezinta un numar de trei ori mai mare decât cel inregistrat in prezent, potrivit inginerului si creatorului societatii pariziene de net, Louis Nauges. Dupa cum informeaza site-ul linternaute.com, el a estimat ca „in urmatorii zece ani internetul va face parte integranta din viata cotidiana a oamenilor“. Aceste estimari au fost facute in cadrul celei de-a zecea editii a intâlnirii de la Autrans, care a reunit peste 250 de specialisti, reprezentanti ai societatilor din domeniul IT, cercetatori si promotori de internet din Franta. „In 2006 exista aproximativ un miliard de utilizatori de internet. In 2016 vor fi aproximativ 3,5 miliarde de navigatori pe internet, intr-un sistem in care oamenii vor fi pe rând consumatori si producatori“, a declarat Nauges.


Potrivit specialistilor, in 2016 internetul va fi pretutindeni: la scoala, acasa, in viata cotidiana, in intreprinderi, in magazine, in spitale. In domeniul sanatatii, revolutia majora va fi inregistrata peste 18 luni o data cu lansarea DMP (dosarul medical personalizat), care va permite medicilor ca din propriul cabinet sa obtina toate datele legate de pacientii lor. Potrivit unui consultant specializat in aplicatii medicale pe internet, Norbert Paquel, in zece ani, „prin contractele de asigurare pentru anumite boli, firmele vor putea cere clientilor sa poarte in permanenta un cip prin care vor putea monitoriza daca acestia fumeaza, consuma alcool sau anumite alimente interzise“. „Ei vor putea verifica situatia clientilor de la distanta cu ajutorul internetului“, a adaugat Paquel.


In ceea ce priveste scolile, teleconferintele dintr-o tara in alta sunt deja o realitate. „Internetul va oferi posibilitatea de a alege propriul orar sau locul de munca. Dezvoltarea acestui domeniu va oferi oamenilor posibilitatea de a munci de la sapte pâna la 77 de ani“, a precizat Louis Nauges.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS