12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriImpozitele craiovenilor ocolesc internetul

Impozitele craiovenilor ocolesc internetul

In trei ani, doar 50 de contribuabili au platit on line taxele si impozitele datorate catre primarie. Aceasta situatie este si urmarea faptului ca plata prin internet se face cu ajutorul unui card special, care costa aproximativ 18 dolari.


Persoanele foarte ocupate pot plati taxele si impozitele prin internet. Cu toate acestea, craiovenii, persoane fizice sau juridice, nu prea sunt interesati de acest tip de plata si opteaza pentru varianta clasica, ce presupune, de multe ori, statul la cozi interminabile.


Astfel, in 2005, doar opt persoane au platit taxele si impozitele utilizând sistemul informatic pentru plata taxelor si impozitelor locale, pus la dispozitie de Primaria Craiova.


„Dintre cei aproximativ 180.000 de contribuabili, din 2003, de când e posibil acest tip de plata, doar 50 de persoane au platit taxele prin internet. Anul trecut, au platit sapte-opt persoane, dintre care câtiva locuiesc in strainatate“, a declarat Ion Vacariu, directorul Directiei de Impozite si Taxe Locale Craiova. Desi modalitatea pare la indemâna oricui, platitorul de taxe putând achita darile de acasa, nici macar persoanele juridice nu sunt interesate de aceasta varianta, astfel ca in 2005 nici una nu a platit prin intermediul internetului.


Plata prin internet, conditionata de un card special


Craiovenii care doresc sa plateasca prin internet trebuie sa fie posesorii unui cont bancar curent si a unui contract de Internet Banking cu Banc Post sau Banca Comerciala Româna.


Folosirea sistemului se poate face in baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces pe care craiovenii o pot obtine depunând la Directia de Taxe si Impozite Locale Craiova un formular tip pe care-l pot lua de pe site-ul primariei (www.primariacraiova.ro), sectiunea „Taxe si impozite on-line“. O data obtinuta, acesta parola da acces la intreg sistemul, din punct de vedere al informarii si al utilizarii. Cei care vor sa plateasca on line o pot face numai cu ajutorul unui card special emis de bancile agreate, care costa aproximativ 18 dolari“, a adaugat Vacariu.


Daca varianta platii on line nu este tocmai la indemâna oricui, craiovenii pot achita insa datoriile catre primarie platind prin card, la ATM-urile (bancomatele) bancilor cu care primaria a incheiat un acord, cu conditia ca persoana care face plata sa fie posesoarea unui cont de card.


In ceea ce priveste plata prin card, utilizând terminalele de tip POS de la casieriile Directiei de Taxe si Impozite Craiova, acest lucru nu mai este posibil. „Hotarârea de a lua POS-ul de la ghiseul special pentru acest tip de plata a fost a bancii (Banc Post). Existenta acestuia nu se justifica, mai ales ca mentinerea lui era foarte costisitoare“, a mai spus Ion Vacariu. La acest tip de serviciu au avut acces toti posesorii de card, indiferent de banca emitenta a cardului si de tipul acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU