7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriApartamentele de lux, inchiriate si in sistem hotelier

Apartamentele de lux, inchiriate si in sistem hotelier

De doi ani, si in Craiova se inchiriaza apartamente in sistem hotelier. Pentru preturi ce variaza intre 270 si 400 de euro, acestea sunt inchiriate de straini si de oameni de afaceri.


Spre deosebire de Bucuresti, Timisoara, Brasov, Craiova nu are avantajul nici de a fi localitate cu potential turistic prea mare, nici centru economic foarte dezvoltat. Drept urmare, apartamentele care se inchiriaza in sistem hotelier nu sunt la fel de numeroase, mai ales ca proprietarii acestora prefera sa le inchirieze pe o perioada indelungata. Cu toate acestea, in Craiova sunt si locuinte de lux, care se inchiriaza pentru o luna sau doua. „In baza de date a agentiei noastre sunt, in prezent, zece apartamente care pot fi inchiriate in sistem hotelier. Acestea au mobilier nou si imbunatatiri recente. In plus, sunt utilate cu masina de spalat, aragaz, frigider, televizor si chiar cu microcentrale (majoritatea strainilor cer aceasta facilitate)“, a declarat Irina Radulescu, directoarea Agentiei imobiliare Inex. De altfel, unele dintre aceste apartamente beneficiaza si de alte facilitati, printre care internet, vesela, cuptor cu microude si chiar jacuzzi. In ceea ce priveste locatia, majoritatea apartamentelor care pot fi inchiriate in acest sistem sunt pozitionate ultracentral (kilometrul 0, in zona Unirii si a primariei) si central (Calea Bucuresti, Universitate). Exista insa si apartamente de lux pozitionate in cartiere (Sarari).


Preturi intre 270 si 400 de euro pe luna


Proprietarii cer pentru aceste apartamente intre 270 si 400 de euro/luna, ceea ce inseamna, in medie, aproximativ 10 euro/zi. „Pretul real al multora din ele nu depaseste insa 330 de euro. Cel mai mare pret cu care a fost inchiriat un apartament in sistem hotelier a fost de 400 de euro, de catre un cetatean strain. De fapt, strainii si oamenii de afaceri care vin in Craiova pentru o perioada scurta sunt cei care prefera sa inchirieze apartamente in sistem hotelier“, a adaugat Radulescu.


Nici un proprietar nu este insa de acord sa inchirieze pentru o perioada mai scurta de o luna, chiar cu riscul de a ramâne cu apartamentul neinchiriat. Astfel, indiferent ca stau cinci sau treizeci de zile, cei interesati sunt nevoiti sa plateasca pentru o luna intreaga. Daca ar sta la un hotel, acestia ar trebui sa plateasca intre 45 si 100 de euro/noapte/persoana, in functie de numarul de stele. Inchiriind un apartament in sistem hotelier, o persoana singura plateste pentru o luna intr-un apartament cât noua zile la un hotel. In plus, daca inchiriaza, de exemplu, un apartament la un hotel de doua stele, cu aproximativ 70 de euro/noapte, chiriasul isi „amortizeaza“ banii in maximum sase zile. Cele mai multe apartamente destinate inchirierii nu au insa telefon fix si nici nu beneficiaza de serviciile unei „cameriste“. Chiriasii pot insa contracta o persoana care sa le faca curat pentru o anumita suma de bani (100.000 sau 200.000 de lei/zi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS