8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDirectorul OSPA Dolj a demisionat

Directorul OSPA Dolj a demisionat

Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice (OSPA) Dolj va ramâne fara sef incepând cu 9 ianuarie.


La sfârsitul lunii octombrie 2005, un fost angajat OSPA a facut o sesizare la Administratia Prezidentiala si la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) privind existenta mai multor aspecte negative la OSPA Dolj, institutie subordonata Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Dolj. Neregulile la care facea referire constau in aspecte privind structura de personal necorespunzatoare si nereguli in acordarea salariilor de catre Atanasie Pana, directorul institutiei. „Alte sesizari au fost facute cu privire la corectitudinea concursului de ocupare a postului de director al OSPA Dolj, existând suspiciuni ca examenul din 24 aprilie 2001 nu a fost corect“, a declarat Cornel Popa, director executiv DADR.


In urma acestei sesizari, unul dintre consilierii Corpului de Control al MAPDR s-a deplasat la Craiova si a luat note explicative de la toti salariatii institutiei. „Acesta a propus sesizarea comisiei de disciplina, care sa evalueze activitatea profesionala si nivelul de cunostinte specifice fisei postului. In timpul analizei si verificarilor realizate de comisia de disciplina, Atanasie Pana, directorul OSPA Dolj, si-a dat demisia incepând cu 9 ianuarie 2006, invocând motive personale. Comisia a propus scoaterea la concurs a postului de director OSPA Dolj“, a adaugat Cornel Popa. In demisie, Pana a mai solicitat ocuparea unui post de executie, dar la alta institutie decât OSPA Dolj, situatie posibila in cazul scoaterii la concurs a unui post din cadrul institutiilor care se ocupa cu probleme legate de agricultura. De pe 9 ianuarie va fi numit un director interimar care sa preia functia de conducere a lui Atanasie Pana.


Contactat telefonic, aflat in concediu pâna pe 9 ianuarie, Atanasie Pana a fost de negasit, telefonul acestuia fiind inchis de miercurea trecuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS