17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmericanii se judeca pentru jocurile video cu scene violente

Americanii se judeca pentru jocurile video cu scene violente

Intrarea in vigoare a legii privind interzicerea vânzarii sau inchirierii de jocuri violente catre minori a fost blocata in statul California de un judecator federal.


Potrivit site-ului Yahoo!News, judecatorul Ronald Whyte a emis o hotarâre preliminara in acest sens, precizând ca reprezentantii industriei jocurilor video au o sansa „rezonabila“ de a câstiga procesul impotriva autoritatilor americane, acestia sustinând ca legea incalca Primul Amendament, cu privire la drepturile minorilor.


Membrii organizatiei non-profit „Interactive Entertainment Merchants Association“, care actioneaza in favoarea producatorilor si comerciantilor de jocuri video din Statele Unite, considera ca judecatorul Whyte a luat o decizie corecta.


„Credem ca guvernul american nu trebuie sa se implice in deciziile pe care le iau consumatorii de jocuri video. Hotarârea preliminara data de judecatorul Whyte intareste pozitia noastra, reafirmând faptul ca aceste legi sunt neconstitutionale. Din pacate, politicienii au decis sa nu respecte vointa oamenilor“, se arata in declaratia unui reprezentant al organizatiei mentionate.


Potrivit sursei citate, aceasta lege permite comercializarea sau inchirierea de jocuri video care includ scene de violenta sau de sex numai persoanelor peste 18 ani. In cazul in care legea va intra in vigoare, comerciantii risca sa primeasca amenzi de pâna la 1.000 de dolari, pentru incalcarea ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS