Acasă Bani & Afaceri Doljenii fug de munca

Doljenii fug de munca

-

Angajatorii craioveni nu au avut succesul scontat la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi organizata ieri in holul Universitatii. Desi au oferit 798 de locuri de munca pentru proaspetii absolventi, la inchiderea evenimentului patronii au ajuns la concluzia ca au pierdut timpul in zadar. Doar 450 de persoane au avut curiozitatea sa treaca prin holul Universitatii, iar dintre acestea au fost selectate 127. Cu un gust amar au plecat si absolventii, deoarece joburile oferite nu erau pe masura pregatirii lor. Majoritatea celor care au vizitat ieri standurile angajatorilor au venit, s-au uitat si au plecat. Motivul principal l-a constituit lipsa ofertelor serioase. „Am terminat Facultatea de Matematica, dar nu am vrut sa dau concurs pentru un post de profesor, dorind sa imi gasesc ceva mai bun. Acum mi-am dat seama ca patronii din Craiova ne apreciaza pe noi, cei cu studii superioare, pentru ca ne-au oferit, din cite am inteles, 29 de locuri de munca. Bineinteles, daca sintem disperati ne puteam orienta si spre altceva, cum ar fi lacatus mecanic, timplar universal sau dulgher“, a spus contrariat Florin Petrache, absolvent 2005.


Cei care au ramas pina la inchiderea bursei au fost doar angajatii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj, care incercau sa faca un raport final. „Noi am contactat 83 de agenti economici, dintre care 38 au confirmat prezenta. Astazi insa, la ora 8.00, cind a inceput bursa, am constatat ca s-au prezentat doar 31. Acestia au angajat, in cursul zilei, 27 de tineri, dintre care cinci cu studii superioare. In cazul ultimilor este vorba de joburi ca economist sau inginer electromecanic“, a declarat Catalin Dumitrescu, inspector in cadrul AJOFM Dolj. Pe linga tinerii cu studii superioare, la bursa locurilor de munca au participat si absolventi de liceu si scoli profesionale. In cazul acestora, oferta a fost destul de diversificata, cei interesati avind de ales intre cofetar, confectioner asamblor articole textile, tricotor manual sau cusator piese din piele si inlocuitori, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, controlor bilete, mecanic auto, broker, agent de asigurare, vulcanizator piese din cauciuc la presa, cosmetician, agenti de paza, ospatari, barmani, electrician de intretinere si reparatii, operator calculator, fierar betonist, agent turism.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...